16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Sözde Atatürkçüler kimler?

Anayasa Mahkemesi ve ADD eski Başkanı Yekta Güngör Özden,Özkök paşa'nın takiyyeci Atatürkçüleri açıklamasını istedi.


Özden, Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün “takiyeci Atatürkçüler beni üzdü” sözlerini değerlendirirken “Atatürkçüler tembel olabilir, sözde olabilir ama takiyeci olamaz. Takiyeci Atatürkçünün kim olduğunu Hilmi Paşa açıklamalı. Başkalarını suçlayarak kendini aklama yolunu seçiyor” diye konuştu.

-"YAKIN ARKDAŞLARINI KASTEDİYOR"-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Orgeneral Hilmi Özkök'den önce de Atatürkçülüğü yanlış bilen ve Atatürkçülüğü unutturmak isteyenlerden söz ettiğinin altını çizen Özden şunları söyledi:

“Sözde Atatürkçüler ve sözde dindarlardan çektiğimizi hiç kimseden çekmiyoruz diye konuşuyordum. Atatürkçü diye geçinenlerin duyarsızlıkları beni üzüyordu. Ben bunları söylediğimde ADD Başkanı idim. 2004 yılında Hilmi Paşa ile de bu konuları konuştum. Atütürkçüler tembel olabilirler ama takiyeci olmazlar. Başkalarını suçlayarak kendini aklama yolunu seçiyor Hilmi Paşa. Hilmi Paşa'dan beklediğim şey, tutarsızlıklara karşı çıkması ve bu isimleri açıklaması. Yakın arkadaşlarını kastettiğini düşünüyorum.

...
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 09:14:04
Güncelleme :6 Ekim 2007 Cumartesi 09:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?