15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Suç örgütünün Ramazan insafı

Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç 'in kardeşi Mehmet Genç'in de aralarında bulunduğu 12 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, işkence yapan zanlıların iftar vakti imana gelip kaçırdıkları kişilerin orucunu açmaları için dayaklı sorguya ara verdikleri belirtildi.

Kaçırılanların genelde Mehmet Genç'e borcu olan kişiler olması dikkat çekerken, Genç'in sahibi olduğu petrol şirketinin muhasebecisinin, patronunun borçlarını suç örgütü aracılığıyla topladığı patron Genç'in ise bu örgüte yardım ettiği iddia edildi.

Eşi Ahmet Fahri Özgünaydın'dan haber alamayan ve alacak verecek meselesi yüzünden kaçırıldığını düşünen Fatma Ebru Özgünaydın 16 Ekim 2006'da savcılığa başvurdu. Eşinin Hadımköy'de bir çelik tencere fabrikasında servis taşımacılığı yaptığını ve son zamanlarda tanımadığı şahıslarla telefonla yaptığı görüşmelerde petrol işinden bahsetmeye başladığını anlattı.

ŞİKAYETLE ORTAYA ÇIKAN SUÇ ÖRGÜTÜ

Kaçırılan müşteki Ahmet Fahri Özgünaydın iki günlük sessizliğin ardından Ataköy Polis Merkezi'ne giderek kaçırılma olayıyla ilgili ifade verdi. İş yerinden saat 18.20'de ayrıldığı sırada aracının yanına gelen koyu renkli volswagen marka araçtan 4-5 şahsın indiğini ve içlerinden bir tanesinin "Polisiz kaçmaya kalkma seni vururuz" diyerek kendisini zorla aracın içine soktuklarını söyledi. Yapılan bu şikayet, yeni bir suç örgütü yapılanmasını da ortaya çıkardı.

'BİZE SORU SORMA BİZ ÜST DÜZEY DEVLET BİRİMİYİZ'

Aracın içerisine yüzükoyun yatırıldığını belirten Özgünaydın yaşadıklarını şöyle anlattı; "Elleri ve ayakları ile bastırarak üzerime bir örtü örtüler. Kimsiniz beni nereye götürüyorsunuz ? diye sorduğumda şahıslardan bir tanesi 'kafanı kaldırma lan' diyerek sağ gözümün altına yumruk attı. Gözlerimi bir bez parçası ile bağladılar ve bana kimlik bilgilerimi sordular. Ben soru sorduğumda da şahıslardan biri 'Bize soru sorma, biz üst düzey devlet birimiyiz' dedi. Bazılarının bellerinde tabanca ve kelepçeler vardı".

KAÇIRILANLARIN MEHMET GENÇ BAĞLANTISI

Kendisinin Ataköy 2. Kısımda bir ganyan bayisinin bulunduğunu, bir fabrikanın servis taşımacılığını yaptığını ve Ambarlı'da Mehmet Genç'e ait Genç Petrol'den mazot alarak Silivri Selimpaşa'daki inşaatlara sattığını söyledi.

KORKUSUNDAN HER ŞEYİ ANLATAMADI

İlk ifadesinde kendisini kaçıran şahısları tanımadığını söyleyen yalnızca eşkallerini veren Özgünaydın ikinci ifadesinde olayı tüm ayrıntıları ile anlattı. İki ay sonra ifade veren Özgünaydın, araçlarının yakıt ihtiyaçlarını karşılamak için Mayıs 2006'dan itibaren Kemerburgaz Göktürk köyünde bulunan Genç Petrol isimli firma yetkilileri Enes Genç ve muhasebeci olan Yasin Bölükbaşı ile anlaşma yaptığını söyledi. Genç petrolden yüzde 4 iskontolu olarak almış olduğu mazotları Selimpaşa ve Silivri Bölgesi'nde bulunan Adnan S.'ye sattığını belirtti.

KAÇIRILMADAN ÖNCE GENÇ İLE GÖRÜŞTÜM

Kaçırıldığı günün öğle saatlerinde Mehmet Genç'in kendisini arayarak görüşmek için Kemerburgaz'a çağırdığını belirten Özgünaydın, aynı gün Genç'in muhasebecisi Ali Görür'ün de kendisini arayıp iş yerine çağırdığını ifade etti. Kendisinin iftardan sonra gelebileceğini söyleyerek telefonu kapattığını anlatan Özgünaydın, iş çıkışı kaçırıldığını söyledi. Kendisini kaçıran kişilerin birbirleri ile görüşürken 'reis', 'üsteğmen' diye birbirlerine hitap ettiklerini anlatarak kendisine uygulanan işkence yöntemlerini anlattı.

İFTAR VAKTİ İMANA GELİYORLAR

Araçtan indirildiği sırada bir şahsın elindeki silahın kabzasıyla kafasına vurduğunu ve silahı ağzına soktuğunu söyleyen Özgünaydın daha sonra bir eve götürüldüğünü kaçıran şahısların iftar vakti imana gelip şiddet uygulamayı kestiğini anlattı. Şahıslar tarafından gözlerinin açıldığını ve iftarını yaptığı sırada kendisini kaçıranları tanıdığını belirten Özgünaydın "Biri reis geliyor deyince tekrar gözümü bağladılar.

Bana ' Buraya neden getirildiğini biliyor musun? Ahmet Genç'i tanıyor musun?' Diye soru sorduklarını ifade etti.Özgünaydın: " Beni dövdükleri sırada gözümdeki bez parçası düştü ve Genç Petrol'den tanıdığım muhasebeci Ali Görür, yine aynı istasyonda önce müdür olarak çalışan daha sonra Eyüp Belediyesi'ne ait bir firmada çalışan Gülağa Fendioğlu isimli şahısları gördüm. Reis lakaplı kişi ben 'Bize zarar verdin, neyin var neyin yok bu gece düşün yarın görüşeceğiz' dediğini daha sonra yine bagaja konularak bir şantiyeye getirildiğini ve burada bulunan ranzalardan birine kelepçelendiğini anlattı. Şahısların daha sonra mal varlığını bir kağıda yazmasını istediğini belirten Özgünaydın, eline sıkıştırılan kağıt ve kalemle neyi var neyi yok yazması istendi.

ZORLA İTİRAF

Daha sonra gözü kapalı şekilde fotoğrafının çekildiğini anlatan Özgünaydın, bir şahsın kendisine 'Eyüp Belediyesi'ni zarara uğrattın, sorumlusu benim' demesini istendiğini ve söylediklerinin kayda alındığını iddia etti.

'EMİR KULUYUM, AĞALAR BENİ SIKIŞTIYOR'

Bırakıldıktan sonra aracındaki çantasında bulunan yüksek meblağdaki çek ve paraların da yerinde olmadığını gören Özgünaydın olaydan bir hafta sonra Genç'in iş yerine giderek kendisine niye böyle davranıldığını sorması üzerine Ali Görür'ün 'Devir işlemini hallet. Ben emir kuluyum, ağalar beni sıkıştırıyor. Bu yüzden böyle bir şeye gerek duydum' dediğini söyledi. Ali Görür isimli şahsın mal varlığı devrini kendisinin ve patronunun üzerine yapmasını istediğini belirten müşteki Özgünaydın, kendisini kaçıranlardan ve olaylarda azmettirici olduğunu düşündüğü Mehmet Genç, Enes Genç isimli kişilerden davacı oldu.

KAÇIRANLARLA, GENÇ ARASINDA TELEFON TRAFİĞİ YAŞANDI

Bu anlatımlar ve iddialar sonucunda polis Eyüp Belediye Başkanı Ahmet Genç'in kardeşi Mehmet Genç'in işyerine yönelmeye başladı. Baz istasyonunun bilgi dökümlerine ulaşan Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri telefon görüşmelerini karşılaştırınca bu iddiaların doğru olduğuna karar verdi. Olay günü Özgünaydın'ı kaçıran şahısların sürekli olarak Mehmet Genç ve Enes Gençi 'i arayarak yoğun ve uzun süreli görüşmeler yaptığı bilgisine vardı.

HATIRA DA İŞ BİTİRİYORLAR

Telefon görüşmelerinde yapılan incelemeler sonucunda şahısların örgüt yapısı içerisinde hareket ettikleri belirlendi. Zanlıların kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinde alacak verecek mesellerinde sorun yaşayan hemşehirlilerine para almadan hatır için iş bitirdikleri de ortaya çıktı. Yine zanlıların emniyette tanıdıkları ya da samimi oldukları polis memurları ile ilişkiye geçip başı belada olan adamlarını kurtarmaya çalıştıkları da telefon görüşmelerine yansıdı.

MUHASEBECİ ÜYELİK YAPMIŞ, PATRON YARDIM ETMİŞ

Müşteki beyanlarını ve telefon dinleme tutanaklarının değerlendirmesi sonucunda örgütün haksız ekonomik çıkar elde etmek için birden fazla suç işlemek amacıyla kurulduğu ifade edildi. Emir komuta içerisinde hareket eden bu örgütün liderinin Zafer Bal olduğu, Osman Kok ile birlikte örgütü yönettikleri Genç'in muhasebecisi Ali Görür'ün örgüt üyesi olduğu Mehmet Genç'in ise örgüte yardım ettiği belirtildi.

KAÇIRILMA OLAYININ ARDINDAN GENÇ'İN CEP TELEFONUNU AÇMAMASI ŞÜPHE ÇEKTİ

Kaçırılma olayında azmettirici olduğu belirtilen Mehmet Genç'in , olay günü müştekiyi arayarak görüştüğü ancak kaçırılma olayının ardından cep telefonunu iki gün kapatarak müşteki bırakılıncaya kadar kullanmaması 'şüpheli bir durum' olarak değerlendirildi.

KAÇIRILMA OLAYI GENÇ'İN ALACAKLARI İÇİN YAPILMIŞ OLSA DA…

Olayları değerlendiren Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, şüpheli Mehmet Genç'in alacağı için eylemin yapıldığı kabul edilse de, müştekinin telefon ve parasının gasp edilmesinden sorumlu tutulamayacağı bu eylemin örgüt üyelerinin takdiriyle geliştiği kanısına vardı. Eylemlerin Mehmet Genç'in menfaatine yapılmış olmasından ötürü Genç'in de sorumlu tutulması gerektiği belirtildi.

YANLIŞ ADAMI KAÇIRMIŞLAR

Genç Petrol Ürünleri Oto Mad. Gıoda Paz. San. Ve Tic. Ltd. Şti tarafından, 670 bin YTL borcu olduğu iddiasıyla Cüneyt Bulut ile Volkan Korkut hakkında Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesinde bulunuldu. Bu şikayet dilekçesinden önce yine aynı adamlar tarafından borçları olan Volkan Korkut ile Cüneyt Bulut zannedilen arkadaşları Onur Coşkun'da kaçırıldı. Cüneyt Bulut yerine arkadaşları Onur'u kaçıran örgüt üyeleri Onur Coşkun'un Cüneyt olmadığını söylemesine rağmen kendisine inanmadıklarını belirterek, yanlış anlaşılmadan dolayı kaçırıldığını bu nedenle şahıslardan davacı olmadığını söyledi.

ÇALIŞANI PATRONA SORMADAN İŞ YAPMAZ

İddianamede Mehmet Genç'in icra dosyalarında mevcut alacaklı gibi görünse de muhasebe elemanı Ali Görür'ün örgüt ile içli dışlı olması ve malı patrona sormadan vermiş olamayacağı, alacağını da yine patrondan habersiz suç örgütüne tahsil ettirmeyeceği belirtildi. Kaçırılan zanlıların üzerindeki değerli eşyaların gasp edilmesine yönelik talimatı verdiği tespit edilmediğinden Genç'in eylemlerini örgüte yardım olarak kabul edilmesi gerektiği fikrine varıldı. Genç ve diğer 12 zanlı önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlanacak.

Bahar Kılıçgedik/ Gazeteport
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2007 Pazartesi 09:02:44
Güncelleme :13 Ağustos 2007 Pazartesi 12:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HÜKÜMRAN EROĞLU IP: 88.247.204.xxx Tarih : 10.04.2008 16:22:31

sayın savcım zekeriya bey:sizin 600bin ytl kadar bir alacağınız olsa ve kanuni yollardan alamazsanız nasıl bir tahsilat yolu seçerdiniz. ben kaçırılma olayına karşı bir insanım ama istemedende olsa bu işler yapılıyor. mahkemenin konuyu çok iyi araştıracağını ve asıl suçluların mehmet genç,gülağa fendoğlu ve ali görür olmadığını görecektir.adaletin her zaman yanında oldum inşallah o terazi siyasi olarak eğrilmez.temennim asıl suç duyurusu yapan müştekinin kim olduğunun iyice araştırılmasıdır. saygılarımla...