18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Sucuk paylaşılamıyor

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Melih Yurter, Afyonkarahisar'da üretilen sucuğunun artık dünya markası haline geldiğini belirterek, "Bu durum Kayseri'de rahatsızlığa sebebiyet vermiş" dedi.
Kayseri Ticaret Borsası (KTB)Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü'nün, "Afyonkarahisar'ın sucuk üretiminde belli bir seviyeye ulaşması için Kayserili üreticileri takip etmesi gerekir" sözlerine, Afyonkarahisar'dan tepki geldi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Oruç, kentte üretilen sucukların, Türkiye genelinde kendini ispatladığını belirterek, Kayseri'nin, unvanı elinden alındığı için böyle davrandığını ve dünyanın en kaliteli sucuğunun Afyonkarahisar'da üretildiğini vurguladı. ATSO Başkanı Melih Yurter ise geçmişte sucuk ve pastırmanın Kayseri'nin ürünü olarak lanse edildiğini belirterek, "Ama son 10 yılda Afyonkarahisar'daki et entegre tesislerinin artması ve bu tesislerin ulusal platformda marka haline gelmesi, Kayseri'de rahatsızlığa sebebiyet vermiş. Gerek üretim gerekse üretimde kullanılan damak zevki ve lezzetle zaten Afyonkarahisar'daki sucuğun kalitesi ortadadır. Yapmış olduğumuz üretim azımsayacak niteliktedir. Türkiye'de ilk defa sucuk olayında zincir satış noktaları açan ve bunları marka haline getiren, yine Türkiye'de ilk defa sucuk döneri üreten ve satışa sunan Afyonkarahisar'dır. Dolayısıyla Afyonkarahisar'ın herhangi bir kenti takip etmesi gerekmiyor. Afyonkarahisar, kendi başına bir güçtür ve yolunu çizebilen bir yapıdadır" diye konuştu.


Afyonkarahisar Kasaplar ve Sucukçular Odası Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Dumanlı da, Avrupa Birliği uyum sürecinde en çetin geçmesi gereken müzakerelerin tarım ve hayvancılık sektörüyle ilgili olan konular olduğunu ifade etti. Dumanlı, "Afyonkarahisar bu yolda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu çerçevede birlik olmamız ve ayakta kalmamız en önemli şartıdır. Kayserililer'in söylediği sözlere aldırış etmiyoruz. Sucuğumuzun kalitesini herkes biliyor. Afyonkarahisar, et ve sucuk üretiminde Türkiye'de büyük öneme sahiptir. Kentte günlük 2 bin ila 2 bin 500 arasında hayvan kesiliyor. Türkiye'nin yüzde 20, İstanbul'un ise et ihtiyacının yüzde 50'si Afyonkarahisar'dan karşılanıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2005 Salı 08:02:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?