22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Suikast silahı Kanas'ın hedefi kimdi?

Van'ın Başkale ilçesinde keskin nişancı silahı olarak bilinen uzun namlulu kanas ve bol miktarda mermi ele geçirildi.

Alınan bilgilere göre; Van'ın Başkale ilçesi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Açıkağıl Köyünde ikamet etmekte olan R.D'nin evine operasyon düzenledi.

Şahsın ikameti ve evinin bahçesinde çeşitli markalarda tabanca, uzun namlulu otomatik silah, cephane ve yüklü miktarda uyuşturucu madde saklanıldığı yönünde bilgiler elde eden İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Karakoluna bağlı ekipler ile Açıkağıl köyüne ortak operasyon düzenledi. Şüpheli R.D'nin ikametinin yan tarafında bulunan ahırda yapılan aramada, naylon poşet içerisinde ve beze sarılı vaziyette 251 adet kanas marka tüfeğe ait dolu fişek ele geçirildi.

Buradan hareketle ikametin yaklaşık 50 metre ilerisinde bulunan harici tuvaletin arka kısmında yer alan dere yatağında teker iç lastiği içerisinde, 1 adet uzun namlulu keskin nişancı silahı olan kanas marka tüfek, beraberinde 51 adet Kanas marka tüfeğe ait dolu fişek ele geçti.

Toplam her 2 yerde 302 adet dolu fişek ve 1 adet kanas marka uzun namlulu tüfek ele geçirilirken, yakalanan şüpheli şahıs R.D. ve ele geçirilen malzemeler Van Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.
Zaman Online
Yayın Tarihi : 5 Mart 2007 Pazartesi 13:36:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?