15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Suikastin 'gizli' şifreleri

Hrant Dink'in öldürülmesinde 'bırakılan' deliller şüphe uyandırdı. Acemice işlenmiş gibi görünen bir cinayet.... İşte adeta 'beni yakalayın' dedirten sebepler:

1... Tetikçi kendini gizlemek için hiçbir önlem almamış. Kanlı eylemden saatler önce olay yerinde keşif yapan tetikçi, gazeteci Hrant Dink ile ilgili çevre esnaftan bilgi toplamaya çalıştı.

2... Katil saatlerce dolaştığı sokaktaki onlarca güvenlik kamerasına görüntü vermekten kaçınmadı.

3... Cinayette kullanılan silah profesyonel bir katilin kullanacağı silah değildi. Cinayetin en önemli delillerinden biri olay yerinde bırakılan kovanlar. Profesyonel katiller genelde bu tür suikatlerde olay yerinde kovanı dışarı atmayan silahlar kullanır.

4... Katil, Dink'e arkadan yaklaşarak ateşe etmeye çalıştığı sırada önünden geçen bir kadını eliyle itekleyip kanlı eylemi gerçekleştirdi.

5... Yakın mesafeden yapılan atışla sıkılan dört kurşundan ikisi Dink'in ensesine isabet etti.

6... Tetikçi cep telefonunu 'düşürdü'. Suikastin hemen ardından kaçmaya çalışan tetikçinin düşürdüğü cep telefonu da incelemeye alındı.
7... Olay yerindeki bir banka güvenlik kamerası katil zanlısının yüzünü net bir şekilde görüntüledi. 

Polis bu görüntülerden yola çıkarak kimliğini tespit etti. Katilin yakalanması ise an meselesi.

Acemice işlenen bu menfur olay daha önceki Danıştay provokasyonunu hatırlattı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olayıyla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.
stv
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2007 Cumartesi 10:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?