22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Suikastte ikinci kişi izi

Skandal fotoğrafın görüntülerinin yayınlanmasının ardından bu akşam da suikastte azmettirici olarak adı geçen Yasin Hayal'in Ogün Samast'a cinayet yerinde gözcülük yaptığı iddia edildi.
TGRT Haber'de yayınlanan habere göre, Agos Gazetesi yanındaki banka binasının güvenlik kamerasındaki görüntülerde Yasin Hayal'in bankaya giren Hrant Dink'i izlediği öne sürüldü. Bir başka kamera görüntüsünde de Yasin Hayal'in cinayetten sonra bir binaya girerek saklandığı iddia edildi.
Haberde kamera görüntülerindeki Yasin Hayal'i görgü tanığı Tunç Erden Yakar'ın teşhis ettiği bilgisi de yer aldı.
Habere göre, Ogün Samast yakalandıktan sonra Trabzon'da ele geçirilen Yasin Hayal cinayet günü İstanbul'da Samast'a gözcülük yaptı.

GÖRGÜ TANIĞININ ANLATTIKLARI

Cinayet günü suikastten birkaç saat sonra canlı yayına çıkan görgü tanığı Tunç Erden Yakar, Ogün Samast tetiği çekerken ikinci bir kişinin de orada olduğunu söylemişti. Görgü tanığı, Samast'ın Hrant Dink'e ateş etmesinin ardından ikinci kişinin gülümsediğini ve ikilinin birlikte aynı sokağa doğru harekete geçtiğini ifade etmişti...
Milliyet
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2007 Cuma 19:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman şaşkın IP: 85.105.123.xxx Tarih : 2.02.2007 19:16:17
Tunç Erden Yakar'ın ben olayı gördüğünü zannetmiyorum televizyonda seyrettiğimde Tunç Erden Yakar'ın doğru söylemediğine kanaat gerdim.