22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Süleymaniye'de bayram sabahı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bayram namazını Süleymaniye Camisi'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaşarak, cami avlusundaki türbeleri ziyaret etti, Japon turist grubuyla bir süre sohbet etti.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er'in eşlik ettiği Cumhurbaşkanı Gül, cami çıkışında kendisini bekleyen gazetecilerle de bayramlaştı.

Gül, "Hepinizin bayramını tebrik ediyorum. Bütün milletimizin bayramını tebrik ediyorum. Bayramın, milletimiz, halkımız, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. Cami çevresinde de kısa bir yürüşüş yapan Gül, gazetecilere, "İstanbul Üniversitesi, okuduğum üniversite olduğu için buraları adım adım bildiğim yerler. Daha sonra burada epeyce vaktimiz geçti" dedi. Gazetecilerin "Herhangi bir anınız var mı?" sorusu üzerine Gül, "O yılların anısı çok. Onlar hep hatıra oldu" dedi.

Bu konuşmasının ardından bir süre yürüyen Cumhurbaşkanı Gül, "Bayram sabahı için Yahya Kemal'in 'Süleymaniye'de Bayram Sabahı' şiirini okumak gerekir. Buranın anlamını o zaman anlarsınız. Buralar benim üniversitede okurken adım adım bildiğim yerler. Epeyce zamanım geçti.'' şeklinde konuştu. Bir gazetecinin ''Herhangi bir anınızı alabilir miyiz? şeklindeki soruya Gül, ''Anı çok, o yılların anısı çok.'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, yolda karşılaştığı bir grup Japon turistle de kısa bir süre sohbet etti.

AA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 15:24:00
Güncelleme :21 Aralık 2007 Cuma 06:57:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?