28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Sun Express ve Onur Air arızası

Erzurum'da 200 yolcusuyla İzmir'e gidecek olan Sun Express firmasına ait yolcu uçağında teknik arıza meydana gelirken, Erzurum-İstanbul seferini yapacak Onur Air uçağının da lastiği patladı. 

Arızalar nedeniyle uçaklar yaklaşık 5 saat rötar yaparlarken, bu süre içerisinde bekletilen yolcular çileden çıktı. Yolcular arasında yer alan İran'lı 36 turist de bu duruma tepki gösterdi. İranlı kafile yetkililerden şikayetçi olurlarken, bu halde Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) giremeyeceğini ileri sürdü. 

Edinilen bilgilere göre, Erzurum Havaalanı'nda saat 14.30'da Erzurum-İzmir seferini yapmaya hazırlanan Sun Express yolcu uçağında, teknik arıza meydana gelirken, aynı havaalanında saat 15.00'te 200 yolcusuyla İstanbul'a hareket edecek Onur Air uçağının ise kalkış sırasında arka lastiği patladı. 

Sun Express yolcu uçağındaki teknik arıza, İzmir'den kargo uçakla gönderilen yeni bir parçanın monte edilmesiyle giderilmeye çalışılırken, lastiği patlayan Onur Air uçağındaki sorun giderilemeyince, İstanbul'dan yeni bir uçak gönderildi. Uçaklardaki arıza sebebiyle, yolcular transit salonunda yaklaşık 5 saat bekletildi. Bu duruma tepki gösteren yolcular arasında İstanbul'a gidecek olan İranlı 36 kişilik turist kafilesinin de yer aldı. Uzun süre beklemekten şikayetçi olan İranlılar, yetkililere ateş püskürürlerken, AB'ye bu durumda Türkiye'nin girebilmesinin çok zor olduğu görüşünü savundu. 

Sun Express yolcu uçağı saat 20.00'de İzmir'e hareket ederken, İstanbul'a gidecek olan Onur Air yolcu uçağı da saat 20.30 da kalkış yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2006 Pazartesi 21:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?