28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Şüphe Marmara'ya da kaydı

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ne bağlı Dilovası Beldesi'nde, bugün 3 tavuğun birden aniden ölmesi üzerine, tavuk ölümlerine kuş gribinin sebep olabileceği gerekçesiyle, olayla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı.

Gebze'ye bağlı Dilovası Belde Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, bir ihbar üzerine Mimar Sinan Mahallesi'nde yol kenarında üç ölü tavuk bulması üzerine, tavukların ölümüne kuş gribinin sebep olabileceği şüphesiyle, olayla ilgili İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri inceleme başlattı. Veteriner tarafından incelenen tavukların normal şekilde öldüklerine ve ölümlerin kuş gribiyle alakalı olmadığına kanaat getirildi. Bunun üzerine tavuk leşleri, her türlü olasılığa karşı, yine de zabıta ekipleri tarafından yakılarak imha edildi ve toprağa gömüldü. Gebze'nin Muallim Köy ve Diliskelesi'nde yaklaşık 120 tavuğun öldüğü ihbarı ise, yapılan araştırmalar sonucunda şu ana kadar asılsız çıktı.

Gebze İlçe Tarım Müdürü İbrahim Gültekin, ihbarlar üzerine bölgeye gidip saha taramasında bulunduklarını belirterek, "Ölen tavuklarda yapılan ilk incelemede, tavukların normal yollardan öldüğü kanaatine varıldı. Ölümlerde şüpheli bir duruma rastlamadık. Bir süre önce Muallim Köy'de de köpeklerin parçalayıp yedikleri 14 tavukta da aynı şekilde şüpheli bir durum söz konusu değil. Bu yüzden tavukların leşleri, numune alınmayarak, yakılıp itlaf edildi. Bölgede şu an için ise herhangi bir kuş gribi vakasından dolayı tavuk veya diğer hayvan ölümü mevcut değil. Kısaca ölümlerde şüpheli bir durum yok. Muaalim Köy'deki 120 tavuk ölümü hakkında gelen ihbarların ise, yapılan araştırmalar sonucu şu ana kadar asılsız olduğunu tespit ettik" dedi.

Olayla ilgili soruşturmaya ise devam ediliyor.

.
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2006 Cuma 15:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?