18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Suriye'den gelip polisle çatıştılar

Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapan dört kişi, Hatay'daki bir evde kalan Suriyeli bir avukatı kaçırmak istedi. Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarındaki ormanlık alanda polisle çatışmaya giren zanlılar yakalanırken, avukat sağ salim kurtarıldı. İki saldırganın yaralandığı olayın ardından üçü Suriyeli sekiz kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre, Türkiye'ye yasa dışı yollarla giren dört Suriyeli, sabaha karşı Antakya'daki bir evde kalan Suriyeli avukat M.E'nin ellerini bağlayarak, bir otomobile bindirdi. 

Esad yanlısı olduğu iddia edilen Suriyeliler, muhalif avukat M.E'yi Suriye'ye kaçırmak üzere, Yayladağı Gümrük Kapısı'na doğru yol çıktı.
Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarında araçtan inen grup, rehineyle ormanlık alana doğru ilerledi. Bu sırada şüpheli aracı takibe alan Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gruba “dur” ihtarında bulundu.

İKİ YARALI
Polisin uyarısına silahla ateş ederek karşılık veren grupla polis arasında çatışma çıktı. Çatışma sonucunda ikisi yaralı üç Suriyeli yakalanırken, bir Suriyeli ise koşarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri, kısa bir kovalamacanın ardından diğer zanlıyı da yakaladı.

Yaralılar, ambulanslarla Hatay'daki Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaçırılmak istenen avukat M.E ise yara almadan kurtarıldı.

Kaçırılmak istenen avukatın, Suriye'de önemli davalarda avukatlık yaptığı ve muhaliflerin önemli isimleri arasında yer aldığı iddia edildi.

SEKİZ GÖZALTI
Hatay Valiliği, olayın ardından üçü Suriyeli toplam sekiz kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Hatay Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Suriye uyruklu şahıslar tarafından, yine Suriye uyruklu bazı şahısların zorla Hatay'dan Suriye'ye götüreceği bilgisinin alınması üzerine Hatay Emniyet Müdürlüğü ve MİT görevlileri tarafından ortaklaşa çalışma başlatıldığı belirtildi.

Konuyla ilgili yapılan detaylı çalışmalarda kaçırılan kişinin Yayladağı ilçesinden Suriye'ye götüreceklerine bilgisine ulaşıldığını ve gerekli önlemler alınarak operasyonel çalışmalara başlanıldığı ifade edilen açıklama, şöyle devam etti:

“Sınır bölgesine yakın ormanlık alanda bazı şahısların görülmesi üzerine, görevlilerimizce şahıslara 'dur' ihtarında bulunulmuş ancak şahıslar yapılan ihtara silahla karşılık vermişlerdir. Çıkan silahlı çatışma sonrası ikisi yaralı üç kişi olay yerinde yakalanmış, bir kişi ise silahla ateş ederek ormanlık alandan sınıra doğru kaçmıştır. Ayrıca zorla alıkonulan Suriye uyruklu bir şahıs ise herhangi bir yara almaksızın sağ olarak kurtarılmıştır.”

RUS YAPIMI EL BOMBASI
Açıklamada, olay yerinde yapılan incelemede, bir Rus yapımı el bombası, bir tabanca, bir şarjör ve altı dolu fişeğin yanı sıra çok sayıda boş kovanın ele geçirildiği vurgulandı.

Çalışmalarda olayla ilgisi olduğu değerlendirilen üçü Suriye uyruklu, toplam sekiz kişinin gözaltına alındığı, olayın tüm boyutlarıyla ele alındığı ve çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

 

AA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba 15:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?