20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Suriye'den göç başladı!

SURİYE VATANDAŞLARI TÜRKİYE'YE SIĞINDI

Suriye'deki olaylardan kaçan yaklaşık 250 kişi, Hatay'ın Yayladağı sınırındaki tel örgülerden geçip Türkiye'ye girdi. Suriyeliler Türkiye'den sığınma talebinde bulundu.

Alınan bilgiye göre, Suriye'deki olaylardan kaçan ve aralarında kadın ile çocukların da bulunduğu yaklaşık 250 kişi, Güveççi köyü yakınındaki tel örgüyü aşarak Türkiye tarafına geçti. Ellerindeki Türk bayraklarıyla Türkçe "Türkler gibi yaşamak istiyoruz", "Demokrasi istiyoruz", "Başbakan Erdoğan'ın bize sahip çıkmasını istiyoruz" sloganları atan grup, bölgede görev yapan askerler tarafından durduruldu. Suriyeliler, Türk yetkilileriyle görüşmek isteyince, Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat bölgeye geldi.

Görüşmeler sonrasında Suriyeliler, polis ve jandarma ekipleri eşliğinde Yayladağı Kapalı Spor Salonu'na getirildi.

ANKARA'DA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Suriye'de yaşanan son gelişmeler ve bazı Suriye vatandaşlarının Türkiye'ye sığınması üzerine Dışişleri Bakanlığı'nda Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanıldı.

Dışişleri Konutu'nda yapılan toplantıya, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ile Dışişleri ve Başbakanlık üst düzey yetkilileri katıldı.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, toplantıya katılmak üzere seçim çalışması için gittiği Konya'dan Ankara'ya gelmişti.

TOPLANTIDA SURİYE VE BÖLGEDEKİ GELİŞMELER ELE ALINDI
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapılan toplantıda, Suriye ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı bildirildi.

Toplantının, "rutin bir değerlendirme toplantısı olduğunu" belirten diplomatik kaynaklar, Türkiye'nin önceliğinin "şiddet olaylarının en kısa sürede durması olduğunu" vurguladı.

Dışişleri Konutu'nda yapılan toplantıya, İçişleri Bakanı Osman Güneş, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Şam Büyükelçisi Ömer Önhon ile Dışişleri ve Başbakanlık üst düzey yetkilileri katıldı

SURİYE VATANDAŞLARI TÜRKİYE'YE SIĞINDI
SURİYE VATANDAŞLARI TÜRKİYE'YE SIĞINDI
SURİYE VATANDAŞLARI TÜRKİYE'YE SIĞINDI
SURİYE VATANDAŞLARI TÜRKİYE'YE SIĞINDI

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2011 Cumartesi 09:34:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?