28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Sürpriz tanık koruma altında

Van'ın Özalp İlçesi Hacıkışlak Köyü'nde H.G.'nin silah zoruyla S.A.'ya tecavüz edip, ardından 16 yaşındaki kızı Ç.G.'yi, tecavüz ettiği kadının kocasıyla evlendirilmesi olayında sürpriz tanık olarak dinlenen ve ifadesiyle olayların seyrini değiştiren 12 yaşındaki B.A. savcının talimatıyla koruma altına alındı.

B.A'nın böyle bir talebinin olmadığını belirten Vali Niyazi Tanılır, her ihtimale karşı çocuğun korumaya alındığını ve konuyla ilgili incelemelerini sürdürdüklerini söyledi.

Özalp'in Hacıkışlak Köyü'nde bir tecavüz olayı sonrası yaşanan gelişmeler farklı bir boyut alırken, son olarak savcılığa ifade veren 12 yaşındaki B.A. olayın seyrini değiştirdi. Tecavüze uğradığı iddia edilen S.A.'nın kocası M.A. il dışına çıktığı zaman eşinin yanına bıraktığı akrabası B.A. Cumhuriyet Savcılığı'nda verdiği ifadede H.G.'ın sık sık S.A'nın evine geldiğini, S.A'nın da kapıyı açarak kendisini içeriye aldığını söyledi. B.A, ifadesinde H.G. ile S.A'nın birlikte açık filmler izlediğini belirterek, konuşmaması için H.G.'nin kendisine para verdiğini, zaman zaman da silahla tehdit ettiğini söylemişti.

Bu ifadenin ardından savcılık tarafından ailesine teslim edilen küçük tanığın daha sonra koruma altına alındığı belirtildi. Vali Niyazi Tanılır, ifade veren sürpriz tanığın talebi olmamasına rağmen her ihtimale karşı koruma altına alındığını belirterek, “Olaylar çok farklı gelişiyor. Bu çocukta gelip ifade verdi. Ancak koruma altına alınması konusunda hiç bir talebi olmadı. İhtimalleri göz önünde bulundurarak Van Cumhuriyet Başsavcısını aradım. Başsavcının talimatıyla B.A. koruma altına alındı. Bununla ilgili karar da çıktı. Konuyla ilgili incelemelerimiz sürüyor” dedi. Bu olayın ortaya çıkmasından sonra S.A ve Ç.G. koruma altına alınmıştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 16:23:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?