22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Susuz başkentte 'boru' şoku

Demetevler'de ana borunun patlaması nedeniyle Ankara geneli 48-72 saat arasında su alamayacak. Ardından bütün kente "doyana kadar kesintisiz" su verilecek.

Ankara'da bir gün arayla iki ana borunun patlaması ve tonlarca içme suyunun boşa akmasının ardından Belediye, su kesintisi programını gözden geçirmeye başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, dün Demetevler'de patlayan ana borunun onarılmasının ardından kesinti programının devam edip etmeyeceğine karar verileceği bildirildi. Açıklamada, borunun tamir edilmesiyle tüm Ankara doyana kadar su verileceği belirtilirken, onarma işleminin 24 ila 36 saat süreceği kaydedildi.

2 metre 20 santimetre çapındaki ana boruya gelen suyun barajdan kesildiği, tamir bitene kadar su verilemeyeceği, barajdan gelen suyun İvedik Arıtma Tesisine ulaşmasının yine 24 ila 36 saat süreceği ifade edildi. Açıklamada, “Bu sürelerin sonunda, tüm Ankara doyana kadar kesintisiz su verilecek. Daha sonra da kesinti programına devam edilip edilmeyeceğine karar verilecek. Bu süreç içerisinde kamuoyuna sürekli bilgiler aktarılacak” denildi.


ANKARA'NIN YARISI 5 GÜN, YARISI 3 GÜN SUSUZ

Açıklamaya göre, ikiye ayrılan Ankara'nın iki gün boyunca su verilmeyen birinci bölgesine suyun ulaşması üç günü bulabilecek. Demetevler, Batıkent, Eryaman, Etimsgut, Sincan büyük yerleşimleri barındıran ve iki gündür planlı kesinti nedeniyle su alamayan birinci bölge 5 gün susuz kalmış olacak. Suların dün gece kesildiği ikinci bölgede ise üç günlük susuzluk yaşanacak.

Barajdan alınan suyun tüm Ankaraya dağıtıldığı dev ebatlardaki beton boruların, kesintinin ardından birden verilen suyun basıncına dayanamadığı için patladığı belirtilmişti.

Önceki Haber

Susuzlukla boğuşan başkent Ankara'da ASKİ'nin ana su borularından biri patladı.

Demetevler semtindeki Cemre Parkı yanında boş arazinin altından geçen 2200'lük ana su hattında meydana gelen patlama sonrası çevredeki bir çok yeri su bastı.

Su hattındaki patlamanın sebebiyle ilgili bir açıklama yapılmazken boru hattındaki patlamanın olduğu yerde toplanan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etti.

Hürriyet /anka/aa
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2007 Salı 11:45:57
Güncelleme :7 Ağustos 2007 Salı 16:47:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
K. Mükremin BARUT IP: 85.99.4.xxx Tarih : 7.08.2007 17:58:52
HER ŞEY HAKTAN AMA BU SUSUZLUK KADERİN DEĞİLDİ. 13 YILDIR ANAKARA'YI YÖNETEN GÖKÇEK, ANKARA'DA KENDİSİNDEN ÖNCE YAPILMIŞ SU MASTER PROJESİ İLE İLGİLENSEYDİ, BU GÜN BUNLAR YAŞANMIYOR OLACAKTI. MÜHEDİSLİK İLMİNE İNANMAYAN ELİH GÖKÇEK KEŞKE BİRİLEİNE DANIŞSAYDI. YÜZLERCE TON SU ŞEBEKEYE BİRDEN BİRE VERİLİNCE BU TÜR PATLAMA VE ÇATLAMALAR OLACAKTIR. GİMAT'TA PATLAYAN SU ÖYLE ÇOKTUR Kİ, ARABALARI SÜRÜKLEMİŞTİR. BU SU İŞİ İLE İLGİLİ BİR KRİZ MASASI YOKSA DERHAL OLUŞTURULMALIDIR. BORULARDA PATLAMALAR, ÇATLAMALAR DEVAM EDECEKTİR. HASTALIK TEHLİKELERİ KAPIDADIR. SUSUZLUK AYRICA PSİKOLOJİK SIKINTILAR YARATMAKTADIR. GÖÇEK SAYESİNDE KENTİN GELECEĞİ BİLİM KURGU FİLMLERİNDE ILDUĞU GİBİ KAOSA DOĞRU GİTMEKTEDİR. K. Mükremin BARUT 07 Ağustos 2007 ANKARA