28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Suudiler için içkiler kaldırıldı

Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelecek olan Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın ziyaretinin İstanbul bölümünde kalacağı Çırağan Sarayında yapılan hazırlıklar devam ediyor.

Ankara'daki resmi temaslarını tamamladıktan sonra 9 Ağustos Çarşamba günü İstanbul'a gelecek olan Kral Abdullah ve ailesi, Çırağan Sarayı'nda konaklayacak.

Kral Abdullah ve ailesinin kalacağı Çırağan Sarayı'ndaki 11 süit, 5 Ağustos tarihinden itibaren diğer müşterilere kapatıldı.

Konuk kral ve ailesinin konaklayacağı toplam 513 metrekarelik "Grand Sultan" süitinde hazırlıklar tamamlandı. 2 yatak odası ve 4 kral yatağının bulunduğu süitin banyosu, Kral'ın ayağının kayıp düşme ihtimaline karşı halıyla kaplandı.

Kral Abdullah'ın heyeti için de Çırağan Palace Kempinski Otel'de de 139 oda tutuldu. Bu odalarda bulunan minibarlardaki alkollü içecekler kaldırıldı.

Kral Abdullah ile birlikte 2 özel aşçısı da İstanbul'a gelecek. Bu aşçılar otelin mutfağını kullanacak.

Kral ve beraberindekilerin hizmetine sunulmak için ayrıca 60 limuzin kiralandı. Kiralanan limuzinler, sarayın otoparkında hazır bekletilecek.

Otel yetkilileri, süit ve oda fiyatları konusunda açıklama yapmaktan kaçınırken, gazetecilerin sarayın içinden görüntü almalarına izin verilmiyor. Çırağan Palace Kempinksi Oteli'nin internet adresindeki yer alan süit fiyatları ise 2 bin 500 dolar ile 20 bin dolar arasında değişiyor.

Bu arada süitlerin bulunduğu Çırağan Sarayı'na giriş ve çıkışlar yasaklanırken, Kral Abdullah'ın 2 gece konaklayacağı saray bölümü ve çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alınacak.




aa
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 14:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?