22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Taciz davasında son durum ne?

Antalya'da 13 yaşındaki bir İngiliz kıza cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen Alman genç yine tahliye edilmedi.

Antalya'daki tatili sırasında 13 yaşındaki İngiliz C.M'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Alman B.M.W'nin yargılandığı davanın beşinci duruşmasında, gencin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde Nisan ayından bu yana yargılanan B.M.W'nin, ailesinin de katıldığı duruşma yaklaşık bir saat sürdü.

Duruşmada 13 yaşındaki C.M'yi avukatı Ömer Aycan temsil etti. Gizlilik kararı nedeniyle izleyicinin alınmadığı duruşmada, İngiliz kızın doğum belgesi ve aile nüfus kaydına ilişkin belgelerin Interpol kanalıyla mahkemeye ulaştığı öğrenildi.

B.M.W'nin duruşmadaki ifadesinde ''astım hastası olduğunu ve cezaevinde vücudunda alerjik lekeler çıktığını'' söyleyerek tahliye isteminde bulunduğu öğrenildi. Alman gencin avukatlarının, olayın ''ırza geçme'' olarak değil
''cinsel taciz'' olarak değerlendirilmesi konusunda mahkemeye talepte bulundukları öğrenildi. Avukatlar, tahliye taleplerini yinelediler.

Duruşma, İngiliz C.M'nin ülkesinde olaya ilişkin bir mahkemeye verdiği ifadesinin beklenmesi için Ekim ayına ertelendi.

Mahkeme, tahliye taleplerini reddederek bu süreçte Alman gencin tutukluluk halinin sürdürülmesine karar verdi.
Duruşmanın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İngiliz kızın avukatı Ömer Aycan, önümüzdeki ayki duruşmada müvekkilinin ifadesinin mahkemeye ulaşmasının beklendiğini belirterek, ''Önümüzdeki ay karara bir adım daha yaklaşacağımızı umuyoruz. Müvekkilimin ifadelerinin ulaşmasıyla davanın bir an önce sonuca bağlanmasını istiyoruz. B.M.W'nin eylemiyle ilgili 'ırza geçme' suçundan cezalandırılmasını istiyoruz. Yargının çabuk hüküm vermesi için elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.

Aycan, İngiliz müvekkilinin maruz kaldığı olayla ilgili ülkesinde psikolojik tedavi gördüğünü yineleyerek, bu tedavi süreci ve medyanın yoğun ilgisi nedeniyle Antalya'daki duruşmaya gelmesini uygun bulmadıklarını söyledi.

Öte yandan, Alman gencin avukatlarından Mehmet İplikçioğlu da duruşma ve davaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İplikçioğlu, Alman ailenin ülkesindeki Alman avukatlarınca Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesine verdikleri bilirkişi olma talebine ilişkin dilekçenin mahkeme tarafından reddedildiğini söyledi. İplikçioğlu, Alman avukatlarının bu
başvurusunun Türk hukuk sistemine uygun olmadığını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 12:06:05
Güncelleme :28 Eylül 2007 Cuma 17:00:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?