22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Takayasu' Dursun'a yakalama emri

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet ve izinsiz halka arz suçundan hapis cezasına çarptırılan Yimpaş Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar ile ilgili yakalama emri çıkarttı.

Aldığı hapis cezaları iki kez ertelenen Uyar’ın aldığı erteleme süresi bugün gece 24.00’te sona eriyor. Uyar gece 24.00’e kadar teslim olmazsa polis tarafından yakalanarak, gözaltına alınabilecek.

Takayasu hastalığına yakalandığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Uyar hakkında hastanenin vereceği rapor infazın yapılıp yapılmayacağını belirleyecek. Uyar’ın tedavi gördüğü hastane, hastalığının hayatı için kesin bir tehlike oluşturduğuna karar verirse Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Uyar’ın cezasının infazını erteleyebilecek.

5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı hakkındaki kanunun 16. maddesine göre cezanın infazı mahkumun hayatı için kesin bir tehlike oluşturuyorsa mahkumun aldığı cezanın infazı mahkum iyileşinceye kadar geri bırakılmasını öngörüyor. Cezanın infazını geri bırakma kararını tam teşekküllü bir hastanenin vereceği rapor sonrası ilgili Cumhuriyet Başsavcılığının vereceği karar belirleyecek.

Duyar sağlık durumu nedeniyle cezasının infazının ertelenmesi yönünde bir rapor alırsa hastalığı iyileşinceye dek cezasının infazı ertelenebilecek.

anka
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 14:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?