16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Taksi şoförü hırsızı yakalattı

İzmirli taksi şoförü Şener Şen (38), hırsızlık yaptığından şüphelendiği müşterisi Kadir Aydın'ı, canını tehlikeye atarak Şirinyer Polis Karakolu'na teslim ederek ve devam eden süreçte mahkemede şahitlik yaparak, hapis cezası almasını sağladı.

Taksi şoförü Şen'in yakalattığı Kadir Aydın'ın olay günü Buca'daki bir öğrenci yurdunun giriş kapısını kırdığı ve içeriden çeşitli elektrik tesisatı malzemeleri çaldığı ortaya çıktı. Daha önce de benzeri suçlardan sabıkası olduğu belirtilen Kadir Aydın hakkında İzmir 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 

Taksi şoförü Şener Şen'in de ifade verdiği mahkeme, hırsız Kadir Aydın'ı 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Hırsız Kadir Aydın'ı savunmak üzere İzmir Barosu CMK Servisi tarafından görevlendirilen avukat Canan Beksarı, mahkeme kararını temyiz etmek için bir üst mahkemeye götüreceklerini bildirdi.

ŞENER ŞEN: “BANA GÜVENMESİNİ SAĞLADIM”

Taksi şoförü Şen mahkemede verdiği ifadede şunları söyledi:

“Buca'da bir müşteri beni durdurdu, yanında bir koli vardı. Hareketlerinden şüphelendim. Hatta müşteri arabaya binmeden, çevredeki esnafa şahsı işaret edip 'Kimdir, ne oluyor?' diye sordum. İşaretlerle bilmediklerini anlattılar. Müşteri kolisini aracın bagajına yüklerken kolide flüoresan lamba olduğunu gördüm. Arabaya bindikten sonra 'İlerideki bir caminin bahçesinde de bir koli var, onu da alalım' dedi. Ben iyice şüphelendim.”

Şener Şen, müşterinin kendisine güvenmesi için rahat ve soğukkanlı davranmaya çalıştığını belirttiği ifadesinde, şöyle devam etti:

“Müşteriye nereye gittiğini sordum. Uyuşturucu kullandığından da şüphelendiğim müşteri bana 'Sen yürü, kızlara para lazım satmam gerekiyor' dedi. Sonrasında malzemeleri nereye satabileceğini bana sordu. Ben de sanığın panik yapmaması için 'Seni bir yere götüreyim ama oradaki şahıs ne verirse kabul et' dedim. Bana güvendi.”

Şener Şen, Şirinyer İstasyonundan geçerek, şüpheli kişinin bulunduğu arabayı Şirinyer Polis Karakolu önünde durdurduğunu belirtti.

Şüpheli müşterinin fark etmesine vakit kalmadan karakolun önünde nöbet tutan polislere seslendiğini söyleyen Şen, “Arabada hırsız var diye bağırdım. Polisler de şahsı yakalayıp eşyaları aldılar” diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE GASP EDİLMİŞ

İki çocuk babası Şener Şen, taksi şoförlüğü yaparak ailesini geçindirdiğini ifade etti.

Şoförlük yaparken 3 kere gasp edildiğini anlatan Şen, “Bir defasında yaralandım da. Ama doğru bildiğimi yapmaktan hiç vazgeçmedim” diye konuştu.

Herkesin toplumsal sorumluluğunu yerine getirmesi halinde, hırsızlık gibi olayların azalacağına inandığını belirten Şen, şöyle devam etti:

“Elbette bunları yaparken endişe ediyorum. Bana 'Sen deli misin? Niye canını tehlikeye atıyorsun?' diyorlar. Benim de ailem var. Ama herkesin böyle davranması gerektiğini düşünüyorum. Kimseye örnek olsun diye yapmadım. Doğru olduğuna inandığım için karakola teslim ettim.”

ODA BAŞKANI CELİL ANIK: “TAKSİCİLER YOLLARIN POLİSİDİR”

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Celil Anık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taksi şoförlerinin yolların polisi gibi çalıştığını ifade etti.

Taksi şoförlerinin her an gasp tehlikesiyle karşı karşıya olmasına rağmen görevlerini yerine getirmeye çalıştığını kaydeden Anık, şunları kaydetti:

“Biz İzmir'de GPRS sistemiyle çalışıyoruz. Şoförler, tehlike hissettiği anda bu butona basıyor, uyarıları hemen bizim çağrı merkezimize geliyor. Biz de emniyet güçleriyle bağlantı kuruyoruz. Şoförlerin güvenliğini sağlayacak yeni sistemler üzerinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arkadaşlarımızın görevlerini toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeleri bizi de sevindiriyor.”



a.a
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 12:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?