18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Taksim'de canlı bomba saldırısı

İstanbul Pazar gününe patlama haberiyle uyandı. Taksim Meydanı’nda 10:30 sularında şiddetli ve büyük bir patlama sesi duyuldu. Çevik kuvvet noktasına giren bir canlı bomba kendini patlattı. Patlama sonucu 15'i polis 17’si sivil olmak üzere 32 kişi yaralandı, canlı bomba parçalanarak öldü.

24 saat görev yapan Taksim'deki Çevik Kuvvet Ekipleri'nin bulunduğu noktada meydana gelen patlama üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekibi gönderildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevkedildi. İkinci bir patlama olasılığı dikkate alınarak olay yeri ve çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Taksim Meydanı'na giriş ve çıkışlar kapatıldı. Bu arada, polis telsizinden yapılan anonsla bütün emniyet birimleri alarma geçirildi.

Olay yerinde üzeri gazete ile kapalı yerde yatan ve canlı bomba olduğu sanılan erkek kişinin fotoğrafları çekildi, cesedi kaldırıldı. Bu arada polis helikopteri Taksim ve çevresinde de uçuş yaptı. Olay yerine barikat kuruldu ve gazetecilerin yaklaşmasına izin verilmedi. Olay yerinde patlamayla ilgili parçalar uzman polis ekipleri tarafından toplandı.

HELİKOPTERLİ OPERASYON

Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

SÖZDE EYLEMSİZLİĞİN SON GÜNÜ

Patlamanın PKK'nın daha önce açıkladığı "eylemsizlik" kararının bittiği güne denk gelmesi ise dikkat çekti.

 

 

İHA/Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2010 Pazar 14:44:22
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 14:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?