31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Talabani DTP'yi es geçti

Dört yıl aradan sonra Devlet Başkanı sıfatıyla Ankara’ya gelen Talabani, Ankara’da DTP’liler ile bir araya gelmedi. PKK’ya tavır alan Irak’ın, DTP’yi dışladığı belirtildi

TÜRKİYE’YE çalışma ziyaretinde bulunan ve Camlı Köşk’te ağırlanan Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Ankara’da DTP’den kimseyle görüşmemesi dikkat çekti. DTP’liler, davetli olmadıkları için görüşmelere katılmadıklarını açıkladı. Ancak bu durumun, son dönemde ABD Büyükelçiliği’nin faaliyetlerine de çağrılmayan DTP’ye karşı tavır olduğu belirtiliyor.

UĞURLAMADA KİMSE YOK

7 Mart’ta Türkiye’ye gelen Talabani’nin, Esenboğa Havalimanı’nındaki karşılanışında DTP yoktu. Dört yıl aradan sonra devlet başkanı sıfatıyla Ankara’ya gelen Talabani’yi karşılayan heyette, sadece HAKPAR Genel Başkanı Sertaç Bucak, Genel Başkan Yardımcısı Reşit Dede ve KADEK Genel Başkanı Şerafettin Elçi’nin bulunması ‘ilginç’ bulundu. Önceki gün ülkesine dönen Talabani’nin uğurlanışında da yine DTP’den kimse bulunmadı. Ankara’da iki gün kalan Talabani, resmi görüşmeleri dışında bazı gazeteci ve işadamlarıyla bir araya geldi. Talabani’nin Camlı Köşk’teki görüşme listesinde de DTP’den temsilci yer almadı.



Türkiye- Irak arasında ‘yeni sayfa’ telgrafı


Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Türkiye ziyaretini tamamlayıp Irak’a dönmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ e teşekkür telgrafı gönderdiği ifade edildi. Kürdistan Yurseverler Birliği internet sitesine göre, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Cumhurbaşkanı Gül’ün Türkiye’ye davetinden ve ağırlamalarından dolayı teşekkür telgrafı gönderdiği kaydedildi. Telgrafta ziyaretin iki ülke arasında yeni sayfa açması ve ikili ilişkilerin geliştirilmesinin öneminin vurgulandığı vurgulandı.

Star
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 07:11:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?