22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Talabani:'PKK ile görüştük'

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani,Türkiye'nin terör örgütü PKK ile sürdürdüğü mücadeleye destek verdiklerini bildirirken, “Eğer tarihe dönüp bakarlarsa PKK'ya karşı Türkiye’ye yardım ettiğimizi görürler.

 Kimse bunu çarpıtmasın” dedi. Talabani, terör örgütünün temsilcileriyle görüşmeleri olduğunu kabul ederken, PKK ile barış için diyalog kurduklarını öne sürdü. Talabani, “Bu görüşmeleri son zamanlarda da yaptık. Ancak bu görüşmeler örgüte barış yolunu göstermek için yapılmış bir diyalogdur. Akan kanın durması için diyalog yolunu kullanmak gerekir. Bunun başka bir yolu yoktur. 

Biz de bu sorunu diyalogla çözülmesi gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu. Celal Talabani, bir başka soru üzerine de Kerkük'ün Irak’ın iç sorunu olduğunu Türkiye dahil hiçbir ülkenin sorunu olmadığını söyledi.

 Talabani, Irak Başbakanı Dr.Nuri El-Maliki'nin Kerkük'ün kaderini belirleyecek olan Irak Anayasası'nın 140'ıncı maddesinin uygulanmasını desteklediğini ve bu sorunu kendisi gibi ‘Irak’ın iç sorunu’ olarak gördüğünü ekledi
Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 15:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OFLU FAHRI IP: 84.63.173.xxx Tarih : 25.02.2007 23:31:05
SAYIN TALABANININ BÖYLE KONUSMASI DOGAL YANI BIZ PKK ILE DIYALOG YAPIYORUZ DOGRU HETEF AYNI KAN AYNI NIYET AYNI TALABANITEN TÜRK DOSTU OLMAZ OLSA DEVAMLI SIVRI ACIKLAMALAR YAPMAZ TÜRKIYE HAKKINTA ABD YI ARKASINA ALMIS DILINTE KEMIGI YOKYA ISDETIGI DEMECLER VEREBILIYOR ONUN NIYETI IRAKIN BÜTÜNLÜGÜ DEYIL KÜRT DEVLETI KURMAK BUNUN ICIN APTAL PKK YA VE SEMPAZIDANLARINA IHTIYACI VAR MASALLAH BIZDETE BOL BU SEREF TASIMIYANLAR DAN BUNLAR ADAM OLMAZ IRAK BIZIM ÜLKEMIZMI IDI ÖLEN 700BIN INSAN BIZIM INSANIMIZMI ITI HAYIR VE HALA ÖLÜYOR SADDAM DETILER YA ADAMI ASTINIZ KURSANAYINIZ SU DEMOKRASINIZI OLMAZ NIYE IRAK VATANDASLARI KÜRTLERDEN TAHA FAZLA ONLARI ÖNCE YOK ETELIM SONRA IRAK DIYE BIR ÜLKE KALMASIN KÜRTISDAN KURALIM APTALLAR KOMSU ÜLKELER YETIRIRMI SIZE SONUNUZU KENTINIZ HAZIRLIYORSUNUZ SIZ CUMHUR BASKANI DEMOKRATIK SECIMLEMI OLTUNUZ HAYIR ABD KOLUNUZDAN TUDTU KOLDUGA ODURTDU YALANMI ÜLKENIZDE NAMUS SERF DIYE BIR SEY KALMADI HALA KONUSUYORSUNUZ TARIHE HER ZAMAN VATAN HAINLERI OLARAK ANILACAKSINIZ MILYONLARI ASAN SEHIT VERTINIZ BIR HIC UGRUNA HERKESI ASTINIZ NEDEN TARIK AZIZ ASILMATI HANI YA SADDAMIN SAG KOLU IDI SÖYLENECEK COKSEY VARYA HELE SU SAVAS SONUCLANSIN BAKALIM SAHSI KÖRÜSÜM KATILAN OLURMU BILEMEM KUKLALIK RÖLÜNÜ BIRAKIN YA ADAM GIBI IRAKIN BÜTÜNLÜGÜNÜ SAVUNUN YATA ISTIFA ETIN CÖMERT MERT OLUN BOSUNA KOLTUGU MESKÜL ETMEYIN SAKIN HA PKK YI TESTEKLEMEYIN SONUCLARA SIZ KATLANACAKSINIZ TÜRKIYE CUMHURIYETI HER ÜLKEYE BENZEMEZ TARIHIMIZ SIZE ISIK OLSUN TEHTIT DEYIL SADECE UYARI AMACLI BIZ TEHTIT ETMEYIZ KEREKENI YAPARIZ SAYGILARIMLA OFLU FAHRI