22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

'Talan'da 5 tutuklama kararı

Antalya'da SSK'yı 3 milyon YTL dolandırdıkları iddasıyla göz altına alınanlardan 2'si doktor 5 kişi tutuklandı.

Antalya'da, sahte heyet raporu düzenlemek ve ilaç yolsuzluğu yapmak suretiyle SSK'yı 3 milyon YTL zarara uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2'si doktor 5 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, SSK müfettişlerinin yaptığı denetimler sonucu, Antalya'da 2005-2007 yılları arasında çok sayıda vatandaşın sağlık karnesinin, bilgileri dışında usulsüz olarak ilaç yazımı ve sahte heyet raporu
düzenlenmesi için kullanıldığı iddialarıyla ilgili açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2'si doktor 7 zanlı, emniyetteki sorgularının tamamlanmasının adliyeye sevkedildi.

Zanlılardan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi göğüs cerrahisi servisinde görevli uzman doktor Ö.C., Antalya Orman Bölge Müdürlüğü kurum doktoru K.U., eczacı A.O. ve eczacı kalfası V.H. ile T.Ö., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

SSK müfettişlerinin denetimlerinde, Antalya'da, özellikle tansiyon hastalarına yönelik çeşitli ilaçlar, pahalı antibiyotikler ve heyet raporlarının aşırı biçimde kullanımına yönelik tespitlerin yapıldığı, kimi sağlık karnelerindeki ilaç alımı ve heyet raporlarında 2005-2007 yılları arasında artış saptandığı bildirilmiş, tespitler sonucu ilaç yolsuzluğu ve sahte heyet raporlarıyla SSK'nın 3 milyon YTL zarara uğradığı belirlenmişti.

AA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 19:37:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?