19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Talat krizi İngiliz basınında

İstanbul’da hafta sonu düzenlenen Formula 1 yarışlarında birincilik ödülünü KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın vermesi sonunda başlayan kriz büyüyor. İngiliz basını, Türkiye’nin ağır bir bedel ödeyebileceği değerlendirmesi yaptı. 

İngiliz Guardian gazetesi, Uluslararası Motor Sporları Federasyonu (FIA) İletişim Yöneticisi Richard Woods’un, federasyon olarak bu konuyu çok ciddi biçimde ele aldıkları sözünü aktardı. Haberde Woods’un Türkiye’ye verilebilecek ceza konusunda herhangi bir yorum yapmadığı ancak 1997 yılında İspanya’da yaşanan bir podyum gerginliği sonrasında o pistte bir daha hiçbir Formula 1 yarışının yapılmasına izin verilmediğini hatırlattığı kaydedildi. 

Türkiye’nin Talat hamlesi nedeniyle ağır bir bedel ödeyebileceği değerlendirmesinde bulunan Times gazetesi ise Türkiye’nin sadece gelecek sene yapılacak Formula 1 yarışını değil aynı zamanda da Dünya Ralli Şampiyonası’nı kaybedebileceğini savundu. 

“KASITLI SEREMONİ KORSANLIĞI” 

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş’ın FIA’ya birincilik ödülünü verecek ismi söylemediklerini itiraf ettiği belirtilen haberde, FIA yetkililerin, Talat hamlesini televizyon başındaki milyonlarca insana yönelik siyasi ve kasıtlı bir seremoni korsanlığı olarak değerlendirdiği ifade edildi. 

Haberde, adı açıklanmayan Formula 1 yetkilisinin, İstanbul’da yaşananların, 1997’de İspanya’da yaşanan olayla karşılaştırıldığında çok daha büyük ve çok daha planlı ve siyasi anlamda çok daha manipülatif olduğunu söylediği ifade edildi. 

Daily Telegraph gazetesi de 2007 sezonunda yapılması planlanan Formula 1 Türkiye Grand Prix’inin 26 Ağustos’ta düzenlenmesinin planlandığını ancak ödül töreninde yaşananlar nedeniyle bu yarışın tehlikeye girdiği belirtildi. 


ANKA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2006 Çarşamba 14:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?