16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tan Sağtürk'ün kardeşi yargı önünde

Antalya'da iki yıl önce Kasım ayında kemerle boğularak öldürülen iş adamı Fikri Şirin'in cinayet zanlıları oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan Balet Tan Sağtürk'ün kardeşi Han Taygun Sağtürk, Kevser Çiftçi ve Orhan Bıyık'ın yargılanmasına devam edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen davanın bugünkü duruşmasına ”nitelikli adam öldürme” suçu iddiasıyla tutuklu sanıklar Han Taygun Sağtürk, Orhan Bıyık ile cinayeti planladığı ve azmettirdiği öne sürülen edilen Kevser Çiftçi ile avukatları katıldı. Duruşmayı, öldürülen iş adamının yakınları da izledi.

Haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, iş adamının kaçırılması ve öldürülmesi konusunda birbirlerini suçladılar. Bu yöndeki ifadeleri nedeniyle sanıklar ve avukatları arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Sanık Han Taygun Sağtürk, ifadesinde, Kevser Çiftçi'nin bir önceki duruşmadan çıktıktan sonra cezaevine götürülürken cezaevi aracında kendisini kast ederek “Boğazını kesene 5 bin dolar var” diye bağırdığını öğrendiğini iddia ederek, bu nedenle kendisinin cezaevinde tek kişilik hücreye alındığını söyledi.

Sanık Kevser Çiftçi, kendisinin turizmle uğraşan, eğitimli ve bir çok önemli kişi tarafından tanınan biri olduğunu belirterek, hakkındaki tüm suçlamaların asılsız olduğunu savundu.

Çiftçi, İzmir'de turizm işiyle uğraşırken dönemin Selçuk Kaymakamı Hayri Sandıkçı tarafından çok iyi tanındığını öne sürerek, kendisinin kişiliği, nasıl insan olduğu ve yaptığı işler hakkında halen Hatay'ın Dörtyol İlçesi Kaymakamlığı görevini yürüten Sandıkçı'dan bilgi alınmasını istedi.

Duruşma sonunda sanıklar ve avukatları tahliye taleplerini tekrarladılar.

Sanıklardan Kevser Çiftçi'nin savunması ve avukatı Fatih Ardıç'ın talebi üzerine, Dörtyol Kaymakamı Hayri Sandıkçı'nın tanık olarak talimatla dinlenmesine karar veren mahkeme heyeti, diğer tanıkların da dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Antalyalı iş adamı Fikri Şirin, 16 Kasım 2005 tarihinde kaybolmuş, cesedi, kaybolmasından 2 gün sonra Düzlerçamı beldesinde Kevser Çiftçi'nin villasındaki foseptik çukurunda, üzeri betonla kapatılmış olarak bulunmuştu.
aa
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2007 Çarşamba 23:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?