19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tarihi suya içilmez raporu

İstanbul'un en gözde koşu ve piknik alanı Belgrad Ormanı’ndaki tarihi Neşet Suyu’na Hıfzıssıhha tarafından "İçilemez" raporu verildi. Rapor çeşmenin başına asıldı.

SPORCULAR HASTA OLDU

Efes Pilsen ve Darüşşafaka basketbol takımları 1.5 ay önce Belgrad Ormanı’nda antreman yaptı. Yorucu koşunun ardından sıcağın da etkisiyle susayan basketbolcular Neşet Suyu’ndan bol bol içtiler. Bir süre sonra tüm sporcuların karnı ağırmaya başlayınca hastaneye gittiler. 

Aynı gün sudan içen Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi de ishal oldu. Olayı öğrenen Milli Parklar Şube Müdürlüğü sudan numune alarak, analiz yapılması için Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkez Başkanlığı İstanbul Bölge Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü’ne 
gönderdi. Analizler sonucunda 6 uzmanın hazırlayıp imzaladığı rapor hazırlandı. 

Çeşmenin ön cephesine yapıştırılan raporda tek tek analiz sonuçları yer alırken en alt kısmındaki karar bölümünde, sudaki total koliform düzeyinin insan sağlığına zarar verecek düzeyde olduğu kaydedilerek, içilmemesi gerektiği belirtildi.

’SUCULAR YAPMIŞTIR’ DİYORLAR

Çevre sakinleri ise araçlarıyla gelerek, rapora rağmen Neşet Suyu’ndan bidonlarını doldurmaya devam ediyor. Rapora baka baka bidonlarını dolduranların gerekçesi ise çok şaşırtıcı: "Sucular, su satmak için böyle bir yöntem bulmuştur." Tesislerde çalışanlar ise "Devamlı suları kullandığımız için biz bağışıklık kazandık" diyerek, suları kana kana içiyor.

Kirlilik depodan

ÇEVRE ve Orman Müdürlüğü’nden bir yetkili, kirliliğin kaynak suyunun toplandığı depodan kaynaklandığını belirterek "Su deposunun temizlenip, kromla kaplanması gerekiyor. Bunun için ödenek istedik" dedi.



İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 03:29:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?