27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Tarla için orman yakan 10 yıl yatacak

5 yıl önce Manisa’nın Karakoca Köyü’nde tarla açmak için ormanda yangın çıkaran Haki Gülüm 10 yıl hapis ve 6084 YTL para cezasına çarptırıldı. Cezaevine konan Gülüm, yangını 6 yaşındaki kızı ve torununun çıkardığı iddia etmişti. Orman yetkilileri, kararın caydırıcı olacağını söyledi.

MANİSA Ağır Ceza Mahkemesi, tarla açmak için ağaç kesip yangın çıkardığı öne sürülen 52 yaşındaki Haki Gülüm’ü 10 yıl hapis ve 6 bin 84 YTL para cezasına çarptırdı.

Manisa merkeze bağlı Karakoca Köyü’nde 2001 yılında çıkan yangında çam ağaçlarıyla kaplı yeşil alan küle dönmüş, yangın Spil Dağı’ndaki sık orman alanına sıçramadan kontrol altına alınmıştı. Köyde ormana yakın bir evde oturan ve yanan alanın yakınlarında tarlası bulunan Haki Gülüm gözaltına alınmıştı.

CEZAEVİNE GİRDİ

Tutuksuz yargılanan Haki Gülüm, ormanlık alanı yaktığı iddialarını reddetmiş, 6 yaşındaki kızı S.G. ve torunu Ö.G.’nin ormanda oyun oynarken ağaçlık alanı kazayla yaktıklarını öne sürmüştü.

Ancak mahkeme, sanığı, ’Kasten devlet ormanını yakmak’tan suçlu buldu ve tutukladı. Haki Gülüm cezaevine koyuldu.

Orman Bölge Müdürü İsmail Üzmez, şunları söyledi:

CAYDIRICI OLMALI

"Bu karar bizim için sevindirici bir karar. Çünkü daha önce failler yakalanmasına rağmen delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılıyordu. Bu bizi çok yaralıyor. Paha biçilemez ormanlarımız yanıyor ve yakanlar delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılıyor. Bunu anlamam mümkün değil. Bu insanlar geleceğimizi yakıyor, karartıyor. Mahkemenin verdiği bu kararın caydırıcı olacağını düşünüyorum."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2006 Cuma 03:12:03
Güncelleme :23 Haziran 2006 Cuma 05:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?