19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tarzan çocuğun durumu iyi

Balıkesir'in Edremit İlçesi'ne bağlı Beyobası Köyü'nde, 10 Ağustos'ta evlerinin önünde oynarken kaybolan 3 yaşındaki İrem Deniz Durak, komşu köye yakın bir çukurda çalıların arasında uyurken bulundu. Raziye ve Kerem Durak çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü olan 3 yaşındaki İrem, bir hafta önce evlerinin önünde kardeşleriyle oynarken kaybolmuştu. Tüm ekiplerin bulmak için seferber olduğu küçük çocuk, önceki akşam köye 2 km mesafe bulunan Pınarbaşı Şelalesi'nin yakınında piknik yapan bir aile tarafından fark edildi. 5 metrelik çukurdan çocuk ağlaması sesi duyan ailenin durumu jandarmaya haber vermesiyle ekipler olay yerine geldi. Jandarma çukurdan çıkardığı çocuğun bir haftadır aradıkları İrem olduğunu anladı. Küçük İrem'i 7. günde ormanda uyurken bulan jandarma ekipleri, sevince boğuldu. İrem bebek, 112 Acil Yardım ambulansıyla Kazdağı Devlet Hastanesi'ne ekiplerin kucağında getirildi. 

İrem'in yapılan muayenesinde, su kaybı olmadığı, vücudundaki çizikler ve kilo kaybı dışında herhangi bir olumsuz duruma rastlanmadığı kaydedildi. Yetkililer, “Sağlık durumu çok iyi. Muayenesi yapıldı. Tecavüz durumu söz konusu değil” dedi. Öte yandan, ailesi kızlarının haberini İstanbul'da iken öğrendi. Baba Kerem Durak, “Bir haftadır büyük endişeler içinde kızımızın bulunmasını bekliyorduk. Son çare olarak sesimizi televizyondan duyurmak için İstanbul'a geldik. Biz buradayken çocuğumuzun bulunduğu haberi ulaştı. Şu an sağlık durumunun nasıl olduğunu bilmiyoruz. Çocuğun çok bitkin halde bulunmuş, Allah kimsenin başına vermesin” diye konuştu. Müjdeyi gözyaşları içinde alan anne Raziye Durak ise, çok zor günler geçirdiklerini anlatarak, “Neler çektiğimi kimse bilemez. Çocuğuma sarılmadan içim asla rahatlamayacak” dedi.


Şok ve korku içinde

Başhekim Gökhan Akçay, İrem'in yaşadıklarından dolayı şok ve korku içinde olduğunu, bu nedenle bir süre daha gözlem altında kalacağını söyledi. Akçay, İrem'in ciddi bir sağlık sorununun bulunmadığını belirterek, “Vücudunda çalı çırpı çizikleri ve kilo kaybı dışında bir sorun yok. Adli kontrolleri de temiz” dedi. Bu arada, çocuklarının yaşadığı haberini alan aile rahat bir nefes aldı.


Mucizeyi başaran kahraman bebek

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Edremit Kaymakamı Şefik Aydın ile, çocuk servisinde kontrolleri yapılan 3 yaşındaki İrem'i ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hatipoğlu, “Çok sevinçliyiz. Kaçırılma ihtimaller arasındaydı; ama vücudunda darp söz konusu değil. Sadece çalı çırpı çizikleri mevcut. 1 hafta aç ve susuz kalmış, ancak mucizevi bir kurtuluş. O bir kahraman” dedi.

TARZAN (Wikipedia)

Tarzan Edgar Rice Burroughs tarafından yaratılmış bir öykü karakteridir. İlk olarak 1912 de Maymunların Tarzanı adlı romanla ortaya çıkmış ve daha sonra 23 devamı daha yazılmıştır. Tarzan gemideki isyancılar tarafından Afrika sahillerinde ıssız bir bölgeye bırakılmış İngiliz bir Lord ve Lady'nin oğullarıdır. O henüz bebek iken anne ve babası ölmüş ve onu bilimsel olarak tanımlanmamış bir maymun türünün üyeleri yetiştirmiştir.Kala onun maymun annesidir. Tarzan (beyaz adam) onun maymun alemi ismidir; ingilizce ismi ise Clayton, Lord Greystoke'dur.

 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 06:30:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?