22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tatlıses 'sauna'dan yargılandı

 Kamuoyunda "Sauna Çetesi" olarak bilinen, aralarında eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır ile sanatçı İbrahim Tatlıses'in de bulunduğu 18 sanığın yargılanmasına Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki bugünkü duruşmaya tutuklu sanıklar Kasım Zengin, Osman Hüseyin Selçuklu, Serdar Yük, Siyami Gündüzoğlu, Tamer Topsakal ile tutuksuz sanıklar Ertuğrul Çakır, Bekir Gökhan Kazancı, Ömer Faruk Çalışkan, Mustafa Aksoy, sanık avukatları ve müdahil avukatları katıldı.

Sanık İbrahim Tatlıses'nin avukatı Aslıhan Barış Girgin, daha önce de talep ettikleri Eyüp Kanat ve Oğuzhan Türkoğlu'nun tanıklıklarına başvurulmasını istedi. Müşteki sanık Zeliha Tüfekçi'nin avukatı Temel Eken'in gösterdiği tanık Pınar Uçar da tanık olarak dinlenildi.

Mahkeme Başkanı Süreyya Gönül, sanık Tatlıses'in avukatı Girgin'in dinlenilmesini talep ettiği tanıkların davanın esasına etkili olmayacağı gerekçesiyle tanıkların talimatla dinlenilmesinin reddine karar verildiğini açıkladı.

Dava dosyanın geniş kapsamlı olduğu için incelemediğini ifade eden Gönül, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmanın ertelendiğini bildirdi.

Tatlıses hakkında "birden çok kişiyle hürriyeti tahdit suçuna azmettirmek suretiyle örgüte yardım" suçundan Türk Ceza Kanunu'nun 220/7-3 ve 109/2-3 maddelerinin a ve b bentleri gereğince 5 yıl 3 aydan 18 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.


aa
Yayın Tarihi : 30 Mart 2007 Cuma 12:55:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?