22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tavşanlı şehidini kalbine gömdü

Şırnak'ta bölücü terör örgütü tarafından şehit edilen jandarma komando çavuş Hüseyin Taşkın, memleketi olan Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığı'nda vatani görevini yapan Hüseyin Taşkın (21), önceki gün Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesine giderken, PKK militanlarının açtığı ateş neticesine şehit oldu. Şehidin dün akşam Kütahya'ya gelen cenazesi, bugün Tavşanlı Devlet Hastanesi morgundan alındı. İlçe meydanında düzenlenen cenaze törenine 10 bine yakın vatandaş ile AK Parti Kütahya milletvekilleri Alaettin Güven, Hüsnü Ordu, Abdullah Erdem Cantimur, Vali Şükrü Kocatepe, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Küçükakyüz ve çok sayıda yetkili katıldı. Cenazede, şehidin babası Osman, annesi Emine ile kardeşi Kadriye Taşkın gözyaşlarına boğuldu. Acılı aile, evlatlarının bayrağa sarılı tabutuna kapanarak ağladı. Gözyaşlarının sel olup aktığı cenaze namazında, vatandaşlar bölücü terör örgütünü lanetledi. 

Anne Emine Taşkın, "Oğlum bir karıncayı bile incitmezdi. Böyle mi görecektim? Son bir aydır görüşemedim. Terhisine 3 ay vardı" diyerek gözyaşlarına boğuldu. 

İlçe meydanındaki cenaze namazını Tavşanlı Müftüsü İlyas Kılıç kıldırdı. Şehit Hüseyin Taşkın daha sonra ilçe mezarlığındaki şehitliğe defnedildi. 
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2007 Çarşamba 18:03:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve buse IP: 88.253.63.xxx Tarih : 27.02.2010 09:50:45

aşkımmmmmmmmmmm sensiz nefes bile almıyorum göreve gitmeden önce son sözlerin hala aklımda seni çok özledim