16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Tayyar'a, Özkan'dan suç duyurusu

Gazeteci Tuncay Özkan, "Tuncay'ı Gözümüz Gibi Korumalıyız" başlıklı köşe yazısında kendisini "hedef gösterdiği" iddiasıyla, yazıyı kaleme alan Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özkan'ın avukatı Şahin Mengü tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verilen suç duyurusu dilekçesinde, Tayyar'ın, Star gazetesinin 11 Mart 2007 tarihli nüshasındaki köşesinde, "Tuncay'ı Gözümüz Gibi Korumalıyız" başlığıyla Özkan'ı "hedef gösteren" bir yazı kaleme aldığı savunuldu.

Dilekçede, söz konusu yazıda, Şamil Tayyar'ın, "gizli" bir dostuyla "derin" bir sohbeti olduğunu, bu dostunun, Türkiye'de ortalığı karıştırmak amaçlı cinayetler işlenebileceğini ileri sürdüğünü, bunun üzerine de yazısını "Ben devletin yerinde olsam Tuncay Özkan'ı gözüm gibi korurdum" şeklinde bir cümleyle bitirdiği belirtildi.

Danıştay saldırısı ile Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesi olaylarının da "hedef gösterme" sonucunda meydana geldiği kaydedilen dilekçede, Şamil Tayyar hakkında işlem yapılması talep edildi.


aa
Yayın Tarihi : 13 Mart 2007 Salı 10:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?