19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

TBMM'yi örnek aldılar, birbirlerine girdiler

Zaman zaman milletvekillerinin yumruklu kavgalarına sahne olan ve bugün de bu kez eski parlamenterlerin yine yumruk yumruğa kavga ettiği TBMM, yerel meclislere de örnek oldu.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bağımsız üye İsmail Erten'in, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen'i hedef alan sözleri ortalığı karıştırdı. Erten'e tepki gösteren izleyiciler, zabıta memurları tarafından dışarı çıkarılmak istendi. CHP'li üyeler bu yaklaşıma itiraz etti. Uyarıları dinmeyen zabıtalarla çok sayıda izleyici arasında salon girişinde yumruklaşmalar yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü oturumunda, belediyenin 2005 yılı faaliyet raporunun görüşülürken, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Lara Kent Parkı ile ilgili daha önce söylediği sözlerini eleştirerek, kendisini "By pas Başkan" olmakla suçladı. Evcilmen'in bu eleştirilerinden sonra söz isteyen Bağımsız üye İsmail Erten, faaliyet raporu yerine Evcilmen'i eleştirmeyi tercih etti.

Evcilmen sık sık Meclis Başkanı Hüseyin Samani'yi uyararak görevini yapmasını istedi. Erten'in, Türel'i övücü sözlerine başlaması bu kez salonda tepkilere neden oldu. Salondaki izleyiciler Erten'i eleştirerek, "Sen en iyisi oradan kalk AK Parti üyelerinin yanındaki masaya otur" dedi. Bu sözler üzerine eleştiri oklarını salondaki izleyicilere yönelten Erten'e, tepki giderek büyüdü.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, salonda tepki gösteren izleyicileri dışarıya çıkarmak istedi. Duruma CHP'li üyelerin tepki göstermesine rağmen salon dışına taşan tartışmalar bekleme salonunda yumruklu kavgaya dönüştü. Salonda yumruklar adeta havada uçuştu.
Daha sonra salona çağrılan çok sayıda zabıtanın eşliğinde meclis toplantısı sürdürüldü.

.
Yayın Tarihi : 13 Mart 2006 Pazartesi 22:15:50
Güncelleme :13 Mart 2006 Pazartesi 22:22:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?