23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

TDK, bir numaralı sözlüğü Sezer'e verecek

Dil Bayramı, yarın Türk Dil Kurumu'nda (TDK) Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in açılış konuşmasını yapacağı tören ile kutlanacak. Türkçe Sözlük'ün 10. baskısının da tanıtılacağı törende 1 numaralı sözlük Sezer'e sunulacak.

TDK'dan yapılan açıklamaya göre, Atatürk'ün öncülüğünde Dolmabahçe Sarayı'nda 1932'de toplanan 1. Türk Dili Kurultayı'nın açılış günü olan 26 Eylül'ü Dil Bayramı olarak kutlayan Kurum, bu yıl 73. Dil Bayramı ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladı.

Törenler yarın saat 09.30'da Anıtkabir ziyareti ile başlayacak. TDK konferans salonunda saat 10.30'daki açılış töreninde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın birer konuşma yapacak.

Tören sırasında Türkçe Sözlük'ün yeni baskısı tanıtılacak ve 1 numaralı sözlük TDK Başkanı Akalın tarafından Cumhurbaşkanı Sezer'e sunulacak.

Programları nedeniyle törene katılamayacak olan TBMM Başkanı Bülent Arınç'a 2 numaralı sözlük, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 3 numaralı sözlük, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e ise 4 numaralı sözlük daha sonra sunulacak.

Türkçe Sözlük'ün 10. baskısıyla aynı içerikte olmak üzere yeniden güncellenen Güncel Türkçe Sözlük de aynı gün TDK'nin internet sayfasında yeniden kullanıma açılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 11:15:19
Güncelleme :25 Eylül 2005 Pazar 11:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?