15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tedavide ölümde doktor da sorumlu

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, bir çocuğun doktor ve hemşire gözetimindeki tedavi sırasında ölümüyle ilgili tazminat davasında, sadece hemşireyi sorumlu tutan yerel mahkeme kararını bozdu.

Gölcük Devlet Hastanesi çocuk bölümünde tedavi gören Caner Mutlu, yanlış enjeksiyon sonucu yaşamını yitirdi ve Sağlık Bakanlığı tarafından tazminat ödendi.

Sağlık Bakanlığı, tedaviyi yapan doktor Cemal Aldırmaz ve hemşire Nurcihan Durmuş aleyhine rücuen tazminat davası açtı.

Gölcük Asliye Hukuk Mahkemesi, bilirkişi raporu sonucu 8'de 4 kusurlu bulunan Nurcihan Yılmaz yönünden davayı kısmen kabul ederken, doktor Aldırmaz yönünden reddetti.

Temyiz istemini görüşen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ise yerel mahkeme kararını bozdu.

Kararın gerekçesinde, dosya kapsamı ve tanık anlatımına göre Caner Mutlu'nun ölümüne neden olan enjeksiyonun yapıldığı sırada doktor Aldırmaz'ın da hastanın başında bulunduğu belirtildi. Aldırmaz'ın, yanlış uygulanan enjeksiyona müdahale etme imkanı olduğu anlatılan kararda, Aldırmaz'ın, serum setinin daha da yukarıya kaldırılmasını sağlayarak, iğnenin daha hızlı bir şekilde verilmesine neden olduğu kaydedildi.

Kararda, böyle bir durumda hem doktorun hem hemşirenin 8'de 4'lük kusurdan eşit oranda sorumlu olmaları gerektiğine işaret edildi.

a.a
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 10:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?