25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Teğmenlerden itiraz: Birileri koymuş

Birileri koymuş

Silahlı örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanan Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görevli teğmenler Sinan Efe Noyan, Faruk Akın ve Alperen Erdoğan’ın avukatı İrfan Sütlüoğlu tutuklama kararına itiraz etti.

Evlerinde 500 gram TNT kalıbı, 50 mermi ve suikast notu bulunduğu öne sürülen 3 teğmen, savcılık sorgusunda suçlamaları reddetti. Teğmen Erdoğan sorgusunda "Biz evi eşyalı olarak kiralayıp 8 Temmuz’da temizlik yapmıştık. Banyonun her tarafı ıslanmıştı. Bulunan uyuşturucu nemli değildi. Bu nedenle uyuşturucunun bu tarihten sonra konulduğunu düşünüyorum. Fişleme belgeleri, örgütsel toplantı notları hakkında bilgim yok" dedi. Teğmen Sinan Efe Noyan da "Herhangi bir yasadışı oluşum içinde bulunma gibi suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum" diye konuştu. Teğmenlerden Noyan ve Erdoğan, sorgularına giren avukat Mehmet Nuri Aytekin’in aynı zamanda Ergenekon davası avukatı da olduğunu öğrenince, bundan rahatsız olarak avukatları istemedi. Teğmenlerin tutuklama kararının gerekçesinde "Ergenekon" ismi yer almadı.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 15:23:48
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 15:32:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vatandaş IP: 78.175.19.xxx Tarih : 24.07.2009 14:05:06

dikkat edilirse evlerde ve ofislerde bulunan bütün mühimmat mermi ve ona benzer küçük çapta deliller  o mermiyi kullanan silah yok acaba teğmenlerin iddası bu yüzden doğru olabilir mi yani delil olsun diye mermi kolaylıkla bırakılabilir ama koca silahı getirip ofisin yada evin bir köşesine delil olsun diye kötü amaçlı kişilerin bırakılması zor türkiye yıllardır terörizimle mücadele ediyor polis bir yere operasyon yaptımı mermi varsa illada silahta çıkar vatandaş olarak bu operasyonlar hakkında ciddi kuşkularım var bence mühimmat bulunan operasyonlarda polisler denetlenmeli acaba polislerden biri kirli yada birilerine çalışıyor olabilir mi  en nihayet türkiyede her türlü suça karışan polisler  ve amirler hep olmuştur neden siyasi bir komploya karışmasınlar hem işin içinde büyük terfiler söz konusu ise