31
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

''Tek başına, başörtüsü için yaptı''

Danıştay 2. Daire'ye yönelik silahlı saldırı davasında sona gelindi. Davanın dünkü duruşmasında, silahlı saldırıyı gerçekleştiren sanık Alparslan Arslan, tüm soruları kafasını sallayarak yanıtladı. 

Arslan'ın avukatı olduğunu iddia etmesine rağmen duruşmalara katılmayan, kamuoyunun şeriat yanlısı açıklamaları ve El Kaide davasında mahkeme önünde ayağa kalkmamasıyla tanıdığı avukat Abdurrahman Sarıoğlu, diğer tüm sanıkların suçsuz olduğunu ima ederek, "Arslan, Danıştay saldırısını tek başına başörtüsü için yaptı" dedi.

7 tutuklu hazır bulundu
Danıştay 2. Dairesi üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in yaşamını yitirdiği, daire üyelerinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin davanın görülmesine Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada 7 tutuklu sanık ve avukatları hazır bulundu. 

Sanıklardan Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener, Ergenekon soruşturması kapsamında, Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan el bombaları ile Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının aynı seriden olduğu iddiasını anımsattı. 

Ener, bu konuda Genelkurmay Askeri Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın konuyu araştırdığını söyledi. 

Müvekkilinin Cumhuriyet'e el bombası atılması nedeniyle suçlandığını anımsatan Ener, dosyada bu yönde delil bulunmadığını kaydetti.

Kafasını salladı
Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz, davanın bir numaralı sanığı Arslan'a son savunmasını sordu. Ayağa kalkarak başını iki yana sallayan Arslan, bir şey söylemedi. 

Karadeniz, Arslan'a, davanın başından bu yana görev yapan avukatını bir süre önce azlettiğini anımsatarak, yeni bir avukat isteyip istemediğini sordu.
Arslan, yine başını sağa sola salladı ve hiç konuşmadı. Karadeniz, dosyanın karar için incelemeye alındığını açıklayarak, duruşmayı erteledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 17:57:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?