22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Telefonun ardındaki ilginç olay...

ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi’nde Güzel çiftinin, seçim gecesi dünyaya gelen ve ‘Tayyip Erdoğan’ adını verdikleri bebeklerine, adaşı Başbakan’dan hediye geldi. Başbakan Erdoğan, bebeğin babası 31 yaşındaki Eshat Güzel’i telefonla aradı, ardından AKP’li Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya, ‘Tayyip’ bebeğe çeşitli hediyeler gönderilmesi talimatını verdi.

Dicle Mahallesi’nde oturan ve umumi tuvalette çalışan 3 çocuk sahibi Eshat Güzel'in eşi Saibe Güzel, 22 Temmuz gecesi bir erkek bebek dünyaya getirdi. Baba Eshat Güzel oğlunun adını, 22 Temmuz seçimlerini farklı kazanan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan esinlenerek ‘Tayip Erdoğan’ koydu.

ÖNCE BAŞBAKAN, SONRA BAŞKAN ARADI

Güzel çiftinin çocuklarına Tayyip Erdoğan adını verdiği haberlerinin bazı yayın organlarında yayınlanmasının ardından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ınn, dün gece Eshat Güzel’i telefonla aradığı belirtildi. Bekçilik yaptığı tuvalette iken cep telefonunun çaldığını ve arayan kişinin Başbakan Erdoğan’ı kendisine bağladığını söyleyen Eshat Güzel şunları anlattı:

“Başbakan beni arayınca çok şaşırdım. Çünkü ben tuvalet bekçiliği yapan biriyim, arayan kişi ise Başbakan. Sayın Başbakanımız yeni doğan çocuğum için ‘Allah, analı babalı büyütsün. Kısmeti bahtı açık olsun’ dedi. Daha sonra bana nasıl geçindiğimi, ayda kaç para kazandığımı sordu. Bir süre konuştuk ve eşime selam göndererek telefonu kapattı. Ben de kendisine teşekkür ettim. Başbakan’ımızın ardından beni Şanlıurfa Belediye Bakanı aradı. Başbakanımızın çocuklarım için gönderdiği hediyeleri almam için beni makamına davet etti.'' Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba’yı makamında ziyaret eden Güzel, “Başbakanımızı çok seviyorum. Fakir fukaraya çok iyi bakıyor'' diye konuştu. Güzel, bebeğin nüfus cüzdanını gazetecilere göstererek, Başbakan’ın kendisini aramasının hala şokunu yaşadığını ve oğlunun da tıpkı Başbakan Erdoğan gibi devlet adamı olmasını istediğini kaydetti.

İŞ BULMA SÖZÜ

Belediye Başkanı Fakıbaba ise, Başbakan Erdoğan’ın gönderdiği bebek elbisesi ve bazı bebek eşyaları ile Cumhuriyet Altını’nı Güzel’e vererek, çocuğu için uzun ömür diledi. Fakıbaba, ayrıca babanın düzenli bir gelire sahip olması için, kendisine iş bulması konusunda yardımcı olma sözü verdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2007 Cumartesi 16:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alper kucukavci IP: 83.253.230.xxx Tarih : 29.07.2007 03:25:40
yasasin insanlik insan haklari turkiyeye adimlarini atiyor dilerim tc avrupa birligine girerde bizlerde rahat oluruz saygilarrr hollandadan