22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Terhisine 20 gün kala şehit oldu

Terhisine 20 gün kala Şırnak'ta şehit olan Komando Er Sıddık Küçükgöz'ün, Çorum'un Uğurludağ ilçesine bağlı Aşlıarmut köyündeki baba ocağına ateş düştü.

Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde görev yapan askeri birliğe Geçit Boğazı civarında teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Komando Er Sıddık Küçükgöz'ün (22) acı haberi, baba ocağına akşam saatlerinde ulaştı. Şehit Komando Er Küçükgöz'ün Uğurludağ ilçesine bağlı Aşılıarmut köyündeki evinde ağıtlar yükselirken, 4 kardeşin en küçüğü olan Sıddık'ın terhisine 20 gün kaldığı ve 20 gün sonra da Selma Aslan isimli kızla nişanlanacağı öğrenildi.

Baba Hamit ve anne Ferdane Küçükgöz'ün haberi alınca sinir krizi geçirmeleri üzerine köye Uğurludağ Devlet Hastanesi'nden bir ambulans gönderildi. Sağlık görevlileri tarafından şehit anne ve babasına sakinleştirici iğne yapıldı.

Baba Hamit Küçükgöz, oğlunun şehit olacağını 3 gün öncesinden tahmin ettiğini belirterek, "3 gündür içimde bir sıkıntı vardı. Geceleri uyuyamıyordum ve dün akşam televizyonda oğlumun şehit olduğu haberini duydum. Vatan sağolsun. Bin oğlum olsun bin defa daha askere gönderirim ve çocuklarımın yine şehit olmasını isterim" diye konuştu.

Dede Duran Küçükgöz ise, torununun şehit haberinin kendisini çok üzdüğünü ancak şehit olmasından da gurur duyduğunu söyledi. Dede Küçükgöz, "Torunum vatan için şehit oldu. Şimdi beni askere götürsünler, bende o hainlere karşı savaşırım. Acımız büyük, ancak ne yapalım vatan sağolsun" dedi.

86/3 tertip vatani görevini yaparken şehit düşen Komando Er Küçükgöz'ün teskeresine 20 gün kalması nedeniyle ailesi oğullarının nişan hazırlıklarını yaparken, Küçükgöz'ün teskere dönüşü nişanı olacağı ve 6 ay sonra da düğününün yapılacağı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 15:42:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?