21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Terör için 1 saat

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme sona erdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi. Başbakan ile CHP lideri arasındaki görüşme yaklaşık olarak 1 saat sürdü. CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan'a 5 sayfalık bir rapor sundu.

CHP'NİN YOL HARİTASI

CHP'nin yol haritasında TBMM içinde her partiden eşit sayıda milletvekilinin bulunduğu toplumsal mutabakat komisyonu ile parlamento dışında akil adamalardan oluşacak ve koordineli çalışacak iki komisyon kurulması önerisi yer alıyor. Kılıçdaroğlu, çözüm önerilerinin herhangi bir dayatma içermediğini vurgulamış, bunun sadece bir yol haritası olduğunu ifade etmişti. Başbakan Erdoğan da bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada ön koşul ve kabullerinin olmadığını belirtmiş, uzlaşma zemininde görüşmelerin yapılmasını arzu ettiklerini söylemişti.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI?

AK Parti genel merkezindeki görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu katıldı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekileri AK Parti'ye gelişlerinde Ömer Çelik, kapıda karşıladı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP'nin terör sorunun çözümüne yönelik görüşlerini Başbakan Erdoğan'a aktardı.

AK Parti Genel Merkezi'ne hiçbir basın mensubu alınmazken, çok sayıda basın mensubu genel merkez önünde konuşlanmış durumda.

ZİRVENİN ARDINDAN KILIÇDAROĞLU MYK'YI TOPLAYACAK

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplanacak.

Kılıçdaroğlu, kritik görüşmenin ardından ise kurmaylarıyla bir araya gelecek. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde saat yaklaşık 17.00'de toplanacak. Toplantıda, Başbakan Erdoğan ile bugün yapılan görüşme değerlendirilecek.

ÖNCEKİ HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Tayyip Erdoğan, CHP'nin terör sorununa çözüm önerisini görüşmek için bugün bir araya gelecekler. Görüşme saat 15:30'da AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleşecek.

CHP'nin kısa süre önce gündeme getirdiği ve TBMM Başkanlığı'na da sunduğu "Kürt Meselesinin Çözümü İçin TBMM Bünyesinde Toplumsal Mutabakat Komisyonu" ve TBMM dışında 12 kişiden oluşacak "Akil İnsanlar Grubu" oluşturulması önerisini, Genel Başkan Kılıçdaroğlu bugün bizzat Başbakan Erdoğan'a anlatacak.

Görüşmeye CHP’den Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu, Sezgin Tanrıkulu ve Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi katılacak. Başbakan Erdoğan’a ise Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Grup Başkanvekili Mahir Ünal eşlik edecek.

CHP kanadı konu ile alakalı olarak MHP ve BDP'ye ise bugün randevu talebini iletecek. Dün gerçekleşen grup toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP'nin önerisine sert tepki göstermiş ve randevu talebini geri çevireceklerinin sinyalini vermişti.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise CHP'nin önerisinin desteklenmesi gerektiğini belirtmiş ve randevu talebine olumlu yaklaşacaklarını söylemişti.

...
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 17:05:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?