22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Terör zirvesine katılacak isimler

Terör saldırılarının tırmanışa geçmesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün bir güvenlik toplantısı yapılacak.

Güvenlik konularının ele alınacağı toplantı, bugün saat 17.00'de Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.

Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un katılacağı toplantının, geçen hafta planlandığı bildirildi.

Terör saldırıları arttı

Türkiye, terör örgütü PKK'nın saldırılarını artırması nedeniyle gergin günler yaşıyor. Kuzey Irak'ta yaklaşık 4 bin PKK'lının barındığını belirten Türkiye, bu konuda yardım talep ettiği müttefiği ABD'den de beklediği karşılığı bulamıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri son dönemde Irak sınırına binlerce asker gönderdi ve askeri yığınak yaptı. 5 bölge "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edildi.

Sınır ötesi operasyona sıcak bakan Genelkurmay Başkanlığı, "Kuzey Irak'ta ne yapacağımıza siyasi otorite karar verir'' yönünde görüş bildiriyor. Hükümet ise, "Güvenlik güçleri birşey talep ederse onların önünde durmayız. Vakti geldiğinde ne gerekiyorsa o adım atılır" görüşünde.
ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 10:22:10
Güncelleme :12 Haziran 2007 Salı 10:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?