22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Teröriste 'makam araçlı' taziye

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK üyesinin taziyesine makam aracıyla gittiği gerekçesiyle Mardin'in Mazıdağı ilçesi Belediye Başkanı Nuran Atlı hakkında inceleme başlattı.

İçişleri Bakanlığı, 8 Mayıs'ta terör örgütü PKK üyesi Filiz Ürün'ün taziye ziyaretine makam araçlarıyla gittiği ve belediye araçlarının cenaze işlemlerinde kullanıldığı gerekçesiyle Mazıdağı Belediye Başkanı Nuran Atlı hakkında inceleme başlattı. İçişleri Bakanlığı'nın, Atlı'dan savunma almak için ilçeye mülkiye müfettişi gönderdiği bildirildi.

Belediye Başkanı Atlı yaptığı açıklamada, cenaze töreninde belediye araçlarının kullanılması ve makam aracıyla taziye ziyaretine gittiği için hakkında inceleme başlatıldığını ifade ederek, "Benden savunma istendi. Savunmamı hazırlayıp göndereceğim. Ürün benim akrabamdır.

Bu sebeple taziye ziyaretinde bulundum. Baş sağlığına makam aracıyla gitmiştim. Bu görevi herkese yapıyoruz. Bu insani bir görevdir. Burada taziyeler bu şekilde olur. Ben olmazsam vekilim taziyeye giderdi. Burası küçük bir ilçe. Yoksa insanlar size selam vermez. İnsani görevimizi yaptık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2007 Çarşamba 16:17:16
Güncelleme :29 Ağustos 2007 Çarşamba 16:21:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Nuri Yıldırım IP: 81.215.16.xxx Tarih : 29.08.2007 16:45:25
İçişleri Bakanlığının olayları beş yıl geriden takip ettiğinin resmidir. Beş yıl önce Osman Baydemir ve diğerleri ayni suçu işlerken neredeydiniz. Bu suçlar için işlem geciktirilmiştir. İçişleri Bakanlığına sormak gerekiyor gecikmeden dolayı verdiğimiz şehitlerin hesabını kim verecek. Şehit yakınlarının acısını kim dindirecek.