22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Teröriste mektup var

Teröre bir tepki de çocuklardan geldi. 400 minik el bir araya gelerek teröristlere mektup yazdı.

Terörün bitmesini isteyen çocukların yazdığı mektuplar kitap haline getirildi. Türkiye'nin çeşitli illerinden 400 çocuğun minik elleriyle kaleme aldığı kitapta teröre son verilmesi istendi.

Babıali Kültür Yayıncılık tarafından İstanbul, Ankara, İzmir ve Eskişehir'den 400 çocuğun kaleme aldığı mektuptan 100 tanesi "Çocuklardan Teröristlere Mektuplar" başlığı altında yayınlandı.

Kitapta mektubu yayınlanan öğrencilerden Yunus Kaya, "Benim iki ağabeyim vatani görevini yaptı. Bir ağabeyim de askere gidecek. Ben büyüyene kadar bu teröristler yok olmazsa onları biz yok edeceğiz. Türk milletinin gücünü herkes biliyor" dedi.

Yazdıkları mektuplar bir kitapta toplanan öğrenciler, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" diyerek slogan attı. Şehitler için önce saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı okuyan öğrenciler son gelişmelerin ardından teröristlere yönelik konuşan çocuklardan Rümeysa Arda, "Orada benim babamda, kuzenimde olabilirdi. Yeni evli olan ve küçük çocukları olanlar vardı. Şimdi yazsam daha iyi yazardım. Senin babanı öldürseler hoşuna gider mi? derdim. Neredeyse her gün bir şehit veriyoruz. Dünkü şehitlerimiz için annem ve babam ağladı. Ben de ağladım. Teröristler bu kadar da duygusuz olmamalı. Çocuklar üzülüyor. Ateş düştüğü yeri yakar diyorlar ama bütün her tarafı yakıyor" diye konuştu.

Kübra Gönüler ise "Teröristler o kadar kötü ki anlatmakla bitmiyor. Ülkemizde çok şehit verdik. Teröristlerden nefret ediyorum. Onlara, son şehitlerle ilgili, askerlerimizin ölümüne üzülmüyormusunuz? Gece yatağınızda nasıl rahat uyuyorsunuz? Bir başka terörist sizin ailenize saldırsaydı ne yapardınız? diye sorardım. Gece yatarken öldürdükleri kişileri ve aileleri düşünerek vicdan azabı çekmelerini isterdim" ifadelerini kullandı.

Kitapta yayınlanan mektubunu okuyan Müberra Saraç, "Bizim vatanımızı bölmemeleri lazım. Herkesin yaşamak hakkı var. Onlara bir mesaj vermek gerekirse, 'Durun artık vatanımızı bölmeyin' derdim" dedi.

Harun Abaklı ise "Teröristler ülkemizdeki huzuru kaçırmak ve topraklarımızı bölmek istiyorlar. Çocukların beyinlerini yıkayarak askerimize silah çektirir hale getiriyorlar. Çocuklarımıza vatan millet ve toprak bütünlüğünü aşılamalıyız. Ne mutlu Türküm diyene demeyi öğretmeliyiz. Teröristlere bugün bir mektup yazacak olsaydım, bu eylemlerinden vazgeçmelerini dilerdim. Bizimle başa çıkamayacaklarını söylemek isterdim. Çünkü Türk milleti yenilmez bir millettir. Türk milleti olarak asla toprağımızı böldürtmeyiz" diye konuştu. Konuşma yapan çocuklar, arkadaşları tarafından alkışlandı.

Oğuz Uçar-İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2007 Perşembe 22:41:08
Güncelleme :11 Ekim 2007 Perşembe 22:53:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nail akın IP: 78.162.90.xxx Tarih : 11.10.2007 18:54:55

gör duy utan hükümet sizlerden kaç yaş küçükler ama akılları sizden 100 kat büyük