16
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Terörle mücadele açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, Şırnak'ın dağlık arazi kesiminde güvenlik güçleriyle PKK/Kongra-Gel terör örgütü mensupları arasındaki 2 ayrı çatışmada, dün ve bugün bir güvenlik görevlisinin ağır, 2 güvenlik görevlisinin ise hafif yaralandıkları belirtildi.

Açıklamada, Şırnak'ta yapılan arazi araması sırasında, PKK/Kongra-Gel terör örgütü mensupları tarafından iki ayrı noktada tuzaklanmış olarak hazırlanmış patlayıcı madde düzeneğine basan 5 güvenlik görevlisinin yaralandıkları bildirildi.

Aynı bölgede yapılan aramalarda ise takviyeli akım kaynağıyla tuzaklanmış 1 kilogram TNT patlayıcı madde, 2 ayrı noktada basma düzenekli patlayıcı madde ve muhtelif malzemeler ele geçirildiği kaydedildi.

Bitlis'in dağlık arazi kesiminde dün 1 teröristin cesedi, 2 adet el bombası ve muhtelif yaşam malzemeleri, 5 ayrı noktada patlayıcı madde bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, bugün PKK/Kongra-Gel terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışma sonucu, 1 geçici köy korucusunun hafif yaralandığı bildirildi.

Mardin'in Dargeçit ilçesinde dün kayalıklar arasında gizlenmiş durumda 1 adet Kalaşnikof marka piyade tüfeği, aynı silaha ait çok miktarda fişek ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildiği de kaydedildi.
A.A
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2007 Pazar 22:00:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?