25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Terörle mücadelede devir teslim

Diyarbakır, Mardin ve Tunceli’nin de aralarında bulunduğu 9 ilde terörle mücadele jandarmaya devredildi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın sorumluluğundaki bölgelerde artık jandarma görev yapacak.

Bugün gazetesinden Çetin Çiftçi'nin haberine göre Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 9 ilde terörle mücadele sorumluluğunun Jandarma Genel Komutanlığı’na devredildiğini açıkladı. Daha önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) sorumluluğunda bulunan Diyarbakır, Batman,Mardin, Bitlis, Tunceli, Bingöl, Şanlıurfa, Muş ve Elazığ bölgelerinde terörle mücadele faaliyetlerini artık İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı (JGK) sürdürecek.

2013 bahar-yaz tertiplenmesi kapsamında bazı birlikler de daimi hale getirildi. Irak sınırında JGK sorumluluğunda olan bölüm,KKK’ya devredildi. Çekilen jandarma birlikleriyle bölgede iki jandarma komando alayı ve bir jandarma komando taburu teşkil edildi.

KONSEPT GEREĞİ TAKVİYE

Bakan Yılmaz, CHP MilletvekiliAli İhsan Köktürk’ün, Bolu ve Kayseri Komando Tugayları’nın bu yıl doğuya gönderilmemesinin nedenlerine ilişkin soru önergesini cevapladı. Yılmaz verdiği cevapta “Birlikler, TSK’nın teröristlemücadele konsepti, teknolojik gelişmeler doğrultusunda kazanılan yetenekler dikkate alınarak takviye edilmektedir” dedi.

BORDO BERELİLER BÖLGEDE

Bölgedeki birliklerin takviyesi maksadıyla terörle mücadele konsepti gereği bazı Özel Kuvvetler Taburları harekat bölgesinde görevlendirildi. Diğer Özel Kuvvetler taburları ile bölge dışındaki komando tugaylarının ise intikale hazır halde ihtiyaç halinde bölgede görevlendirilmek üzere asli garnizonlarında eğitim faaliyetlerini sürdürecekleri belirtildi.

...
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2013 Perşembe 17:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?