28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

TESEV'in toplantısı olaysız başladı

TESEV'in, Türkiye'de yerinden edilme sorununu içeren raporunun açıklanacağı toplantıda sakıncalı listesi dikkat çekti. Norveç Mülteci Konseyi Ülke İçinde Yerinden Edilme İzleme Merkezi ile Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı'nın (TESEV) ortaklaşa düzenlediği toplantı Ankara Midas Otel'de başladı. 

Hukukçular Birliği Başkanı Avukat Kemal Kerinçsiz ile arkadaşlarının protestoları nedeniyle bir süre önce İstanbul'da "Zorunlu Göç ile Yüzleşmek: Türkiye'de Yerinden Edilme Sonrası Vatandaşlığın İnşaası" adlı raporunu açıklayamayan TESEV, bu sefer ilginç önlem aldı.
Organizasyon çerçevesinde toplantının sorunsuz geçmesi amacıyla bazı isimlerin katılımını önlemek için bir liste hazırlandığı öğrenildi,
Edinilen bilgelere göre bu listede İstanbul'daki çeşitli protesto gösterilerinde yer alan Hukukçular Birliği Başkanı Kemal Kerinçsiz, Muammer Kocadağlı, Ramazan Bakkal, Ayşe Ay, Zeynep Gürk, Ramazan Kırkık yer aldı. 

Ankara polisi de otel ve çevresinde güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık 100 polisin görev aldığı toplantıya girişlerde üst araması ve kimlik kontrolleri yapıldı.

ANKA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2006 Pazartesi 12:39:52
Güncelleme :10 Temmuz 2006 Pazartesi 13:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?