27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Teslim olan PKK'lılardan acı itiraf

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde güvenlik güçlerine teslim olan 3 terörist, insanca yaşamak için PKK'dan kaçtıklarını söyledi. 

Terör örgütü PKK'ya mensup 3 kişi, dün Silopi İlçesi yakınlarında silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuşlardı. Gözaltına alınan teröristler, yaptıkları açıklamalarda çelişkilerle dolu yıllar geçirdiklerini belirterek, "Daha önce çok kez kaçmaya çalıştık. Bizlere söylenenlerde çok çelişkiler vardı. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Dağda yaşam adına hiçbir şey kalmamıştı. İnsan, ancak bir şeyin içine girdiği zaman her şeyin değerini daha iyi anlar. Bizler, içine girdikten sonra terörün iç yüzünü gördük ve çok pişman olduk" diye konuştu. Teröristler, güvenlik güçlerinin kendilerine son derece iyi davrandığını ifade ederek, örgütün içinde kalanlara mesaj gönderdi. 

2000 yılında örgüte katıldığını belirten bir terörist, "Ben işimden ayrılmıştım. O sırada büyük bir boşlukta bulunuyordum. Çevremin etkisiyle örgüte katılmaya karar verdim. Katıldıktan kısa bir süre sonra pişman oldum, çünkü bize anlattıkları gibi değildi. Her şeyin boş olduğunu anladım. Örgüt içerisinde belli bir kesime kölelik yapıyorduk. Bizleri savaşa sürerken kendileri ise sefalarını sürüyorlardı. Bu da bize çok dokunuyordu. Teslim olmayı çok istiyorduk, ama korkudan gelemiyorduk; çünkü örgüt içerisinde dini bir anlayış olmadığı için her şey bekleniyordu. Ben de bir fırsatını bulup kaçtım. Teslim olduğum zaman güvenlik güçleri bize çok iyi davrandı" dedi. 

Örgütün kendisini Avrupa'da iş bulacağı vaadiyle kandırdığını belirten bir başka terörist ise şöyle dedi: 

"Örgüte katıldıktan kısa bir süre sonra bizleri Avrupa'ya götürmeyeceklerini ve kendi amaçları doğrultusunda kullanacaklarını anladım ve kaçmak için planlar kurdum. Ölümü göze alarak teslim olmayı düşündüm. Örgütte kaldığım süre içerinden çok zor şartlar altında yaşıyorduk. Psikolojik olarak büyük baskılar altında kalıyorduk. Savaşıyorduk, fakat niçin ve hangi amaç doğrultusunda savaştığımızı bilmiyorduk. Günlük kuru fasulye, pilav ve çorba gibi yemeklerle besleniyorduk. Örgütün içinde dini yaşam diye bir şey yoktur. Örgütün içinde namaz kılan kişiye kötü gözle bakıyorlar. Örgütün içinde olduğumuz zaman Türkiye hakkında hiç iyi şeyler söylemiyorlardı. Bize hep kötülüyorlardı. Teslim olduğumuzda bizi öldüreceklerini söylüyorlardı. Onun için örgüt içinde kalan binlerce kişi, Türkiye'den gelecek bir genel af haberi bekliyor. Teslim olduğumuzda güvenlik güçleri bize en ufak bir fiske bile vurmadı. Buradan dağda kalanlara seslenmek istiyorum: Teslim olduğunuzda sizlere hiçbir şekilde zarar verilmeyecektir. Ülkeme kavuştuğum için çok mutluyum".

"ÖCALAN YAKALANDIĞINDA ÖRGÜT İKİYE AYRILDI" 

Diğer terörist de, örgütte bulunan herkesin bir kod isim kullandığını, adeta kod isim altında saklamış bir hayat yaşadıklarını ifade etti.

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan yakalandığı zaman örgütün iki gruba ayrıldığını söyleyen terörist, "Beni kandırdılar, götürdüler. Geldiğimizde her şeyin yalan olduğunu anladım, ama artık iş işten geçmişti. Kaç sefer kaçmaya çalıştım, ama her seferinde yakalandım. Artık kaçmaktan korkar oldum, ama en sonundan artık ezilmekten ve köle olmaktan başka bir şey olmadığımı anladım. Çok zor şartlar altında yaşıyorduk, hep kuru fasulyeye talim ediyorduk. Örgüt içinde din diye bir şey yoktur, hatta ben birkaç sefer Hz. Muhammed'e hakaret ettiklerini duydum. Abdullah Öcalan yakalandığı zaman örgüt nerdeyse iki gruba ayrılıyordu. Bir grup silahlı olarak savaşmak isterken diğer grup ise silahsız mücadele vermenin hesaplarını yapıyordu. Silahlı olan grup daha ağır basınca silahlı savaşmaya devam kararı aldılar. Köyde çoban olan birisi gelip örgütte komutanlık yapıyordu. Teslim olmak onların işine yaramaz, çünkü işsiz kalacakları kaygısını taşıyorlar. Orada herkes eziliyor. Zor şartlar altında yaşıyorlar. Kalanların içinde kararsızların sayısı oldukça fazla. Hepsi gelmek istiyor, ama korkudan gelemiyorlar. Buradan kalanlara sesleniyorum: Gelin, teslim olun. Size anlatılanlar hiç doğru değil. Ne öldürdüler ne de üstümüze beton döktüler. İşte, gördüğünüz gibi sapasağlamız. Kimse teslim olmaktan korkmasın. Güvenlik güçleri bize son derece iyi davrandı" şeklinde konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2006 Çarşamba 14:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cemalettin karabıyık IP: 194.27.142.xxx Tarih : 27.12.2006 17:27:55
helal olsun delikanlı insanlarimiş onlarda anlamişlardır tabi ama gec kalmamışlar düşünüp en güzel kararı vermişler.ne gereği var askerlerle çatışıp anaların yüreğini yakmaya buna kimsenin hakkı yok zeten kimsenin anası ağlamasın böyle insanları kısa zaman da topluma kazandırmak en güzel şeylerdir bu insanlarin alnında öpmek lazım kendilerine verilecek en güzel ceza büyüklerinin akıl vermesidir