19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

Tezgahtarlara kanlı baskın

Bursa'da kestane şekeri ve İzmit'te pişmaniye satılan 2 mağazada görevli 2 tezgahtar, av tüfekleriyle öldürüldü.

İlk olay, Bursa- Yalova Karayolu üzerindeki Ovaakça beldesi yakınlarında, Bahtenur Öztürk’e ait ‘Kardelen Kestane Şekeri’ satış mağazasında meydana geldi. Mağazaya dün saat 23.30 sıralarında gelen, kimlikleri ve sayıları saptanamayan soyguncular, bir yakınına ait işyerinde çalışan Kütahya'daki Duplupınar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü öğrencisi Hüseyin Çalışkan'ı pompalı tüfekle tehdit edip etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki paraları almak istedi.

Bu sırada direnen Çalışkan’ın kafasına ateş edip öldüren soyguncular kasadaki 60 YTL olduğu sanılan parayı ve üniversite öğrencisinin cep telefonunu alarak kaçtı. Çevrede bulunanların haber vermesi üzerine gelen jandarma ekipleri ve 112 Acil Servis ekipleri, Hüseyin Çalışkan'ın öldüğünü belirledi.

Cinayetle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı’nca başlandı. İşyerinde parmak izi alan jandarma, kanlı soygunun kim veya kimler tarafından yapıldığını belirlemek için çalışmalara başladı. İki yıllık okulu bitirdiği, devam mecburiyeti olmadığı kalan 1-2 dersini vermek için sınavlarına çalıştığı belirtilen Hüseyin Çalışkan’ın cesedi, otopsi yapılamak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Çalışkan'ın olaydan kısa süre önce yakınlarını aradığı, kasada 60 YTL para olduğunu söylediği belirtildi.

5.5 SAAT SONRA İKİNCİ CİNAYET

İzmit'te D-100 karayolu kenarındaki Orduevi yakınında bulunan Aytaç Demir'e ait pişmaniyeci dükkanında çalışan ve bayram tatiline gidenlere de satış yapabilmek amacıyla sabaha kadar dükkanda bekleyen tezgahtar 21 yaşındaki Fatih Kılıç, saat 05.00 sıralarında av tüfeği ile öldürüldü. Namlusu kesilmiş av tüfeği ile ateş edildiği sanılan olayda Aytaç Demir’in sağ gözünden giren dom dom kurşunu başını da parçaladı.

Yoldan gelen araç trafiği nedeniyle kimse ateş edildiğini duymazken, tesadüfen dükkanın önünden geçen 65 yaşlarındaki bir kişi yerde yatan pişmaniyeciyi görünce durumu polise haber verdi. Yapılan araştırmada pişmaniyeci dükkanındaki kasadan para alınmadığı, ayrıca pişmaniyecinin cep telefonunun da tezgahın üzerinde olduğu görüldü. Olaya el koyan Cumhuriyet Savcılığı soruşturmayı sürdürüyor.

SALDIRGAN AYNI KİŞİ Mİ?

Güvenlik güçleri iki olayın fail veya faillerinin aynı yol güzergâhında olduğunu göz önünde tutarken Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, Bursa jandarmasıyla temasa geçti. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü görevlileri İzmit'teki cinayette kullanılan tüfekten çıkan fişek ve domdom kurşunuyla Bursa’daki cinayette kullanılan silahtan çıkan fişekleri karşılaştırmaya karar verdi. Bu arada polis ve jandarma yol güzergâhındaki kestane şekeri, pişmaniyeci üreticilerini ve mağazalarını uyarmaya başladı.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 14:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?