22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Tezkere Meclis'e gidiyor

Sınır ötesi harekat ve müdaheleye imkan veren hükümet tezkeresi Bakanlar Kurulu'nda onaylandı.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunabilmesine imkan veren hükümet tezkeresinin Bakanlar Kurulu üyelerince imzalanarak, bugün itibariyle TBMM'ye sevk edilmesine karar verildiğini bildirdi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulunun son toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunabilmesine imkan veren bir hükümet tezkeresinin hazırlanmasının kararlaştırıldığını anımsatan Çiçek, ''Bugün Bakanlar Kurulu toplantısında bu tezkerenin bugün itibariyle TBMM'ye sevk edilmesine karar verilmiştir. Bakan arkadaşlarımız ve Sayın Başbakan tezkereyi imzalamıştır. Ümit ediyorum bu hafta içerisinde TBMM'de bu konu görüşülmüş olur'' diye konuştu.

''Evvela temennimiz bu tezkerenin kullanılmasına hiç imkan olmamasıdır, arzumuz, temennimiz budur. İnşallah buna gerek kalmaz'' diyen Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ama hepimiz biliyoruz ki ülkemizin ve bölgemizin en acımasız gerçeği terör konusudur. Pek çok masum insanımız, vatandaşımız, güvenlik birimlerimiz, onların mensupları bu kanlı eylemlerden zarar görmekte, hayatlarını kaybetmektedir.

Terörün önlenmesi konusunda ilgili ülkelerle müteakip defalar her kademede ve her seviyede yapmış olduğumuz görüşmelerde arzu edilen bir sonuç da çıkmamıştır. Terörün bir insanlık suçu olduğu, bu konuyla ilgili bir çok uluslararası sözleşmeler bulunmasına rağmen, maalesef terör konusunda samimi, yapıcı bir uluslararası işbirliği söz konusu değildir. Suçluların İadesine Dair Sözleşme maalesef işlemiyor.''

Tezkerenin hedefinin sadece ve yalnızca PKK terör örgütü olduğuna dikkati çeken Çiçek, tezkerenin 1 yıllık süreyi öngördüğünü bildirdi.

AA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2007 Pazartesi 17:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?