15
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

THK’ya Kızılay ihaneti

Türk Hava Kurumu Sakarya Şube Başkanı Avukat Vacit Öktem, Kızılay’ın Adapazarı’nda kestirdiği 600 küçükbaş hayvandan tek bir deriyi bile kendilerine vermediğini söyledi. Öktem, "Kızılay bu hareketiyle THK’ya ihanet etmiştir" dedi.

KIZILAY’ın Türkiye genelinde topladığı bağışlarla aldığı kurbanlıkların Adapazarı Et Balık Kombinası’ndaki kesimi sonrasında çıkan derileri Türk Hava Kurumu’na vermediği ortaya çıktı. Kızılay görevlilerinin derileri götürdükten sonra kesim sırasında hasar gören 300 deriyi de çöpe attığı belirlendi.

Türk Hava Kurumu (THK) Sakarya Şube Başkanı Avukat Vacit Öktem, topladıkları deriden pay verdikleri Kızılay’ın bu yıl ’Kızılay’a bağışlayacağınız kurbanlarınızla hayat kurtarın’ sloganıyla kurban bağışı aldığını, Adapazarı’nda kestirdiği 600 küçük baş hayvandan tek bir deriyi bile kendilerine vermediğini söyledi.

Düzenlediği basın toplantısında Kızılay’ın kurban derilerini THK’ye bağışlamamasını eleştiren Vacit Öktem, şöyle dedi: "Bizim topladığımız kurban derilerinden pay almasına karşın Kızılay’ın kesmiş olduğu kurbanların derilerinden birini bile THK’ya vermemesini izah etmek güçtür. Kızılay bu hareketi ile THK’ya ihanet etmiştir. Kızılay, THK’ya güvenmemekte midir? Yoksa derilerin yerinde kullanılmadığı yönünde şüpheleri mi vardır? Bunun açıklanmasını istiyoruz."

KIZILAY NE DİYOR? Kızılay Sakarya Şube Başkanı Şaban Kaludra ise, Türkiye genelinde vekalet usulü ile kurbanların Adapazarı Et Balık Kombinası’nda kesilmesine ilişkin kararı genel merkezin verdiğini söyledi. Kaludra, "Bu konuda bir şey söylemem mümkün değil. Ancak, THK Şube Başkanı Öktem’in ihanet sözlerini duymadım. Bunu Sayın Öktem’in bizimle görüşmesi gerekirdi" dedi.

Bu arada kesim sırasında derilerden bazılarına zarar verildiği ileri sürülürken, kesim ihalesini alan firmanın deri ihalesini alan firmaya bunların bedelini ödediği belirtildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 01:38:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?