19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL

THY: Bir kereden bir şey olmaz

Varşova-İstanbul seferinde THY’nin kendisine domuz etli sandviç verdiği öne süren yolcu Ali Kerem Çiftçi, THY’den 40 bin lira tazminat talep ediyor

THY, yolcusuna domuz eti yedirdiği iddiasıyla mahkemelik oldu. İddianın sahibi ise Ali Kerem Çiftçi adındaki THY yolcusu. 11 Şubat tarihli Varşova-İstanbul seferinde yolcuların bir kısmı uçağa alındıktan sonra; havaalanında bir aracın uçağa çarpması üzerine yolcular uçaktan indirildi. Rötarın dört saati bulunca yolculara soğuk sandviçler dağıtıldı.

Uzun süredir bekleyen yolcular sandviçleri yemeye başladıklarında tadında bir gariplik sezdiler. Bunun üzerine alan müdürü ve THY personeliyle görüşmeleri sonucunda da “Evet, domuz etidir” yanıtını aldılar. Yolcular ve personel arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrasında sandviçler toplanarak yerine vejetaryen sandviçler servis edildi. Yetkililere nasıl böyle bir şey yapabildiklerini soran yolculara “Bir kereden bir şey olmaz” yahıtı verildiği önü sürüldü. Yolculardan Ali Kerem Çiftçi, dağıtılan sandviçlerden bir örnek alarak laboratuara tahlile gönderdi ve gerçekten domuz eti olduğu öğrenildi.

“Amsterdam’daki olaylardan sonra bir Türk olarak olayı basına taşımayı etik olarak uygun görmüyordum” diyen Çiftçi, görevlilerin duyarsızlığından dolayı sesini duyurmak için böyle yargıya başvurmak durumunda kaldığını söyledi. Çiftçi, dinine bağlı olan ve toplumsal normlara, değer yargılarına önem veren bir birey olarak psikolojisinin bozulduğunu hatta psikoloğa gittiğini söyledi. Çiftçi, “Bu gelişmeler üzerine 40 bin TL manevi tazminat davası açtım” diyor ve “Benden sonraki müslüman insanların domuz etine maruz kalmaması için bu davayı açtım” dedi.

İlk duruşma 9 Nisan’da

Laboratuvar sonuçlarının ardından Ali Kerem Bakırköy Adliyesi’nde 40 bin TL’lik manevi tazminat davası açtı. Bakırköy 7’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki ilk duruşma 9 Nisan 2009’da yapılacak. Kerem’in avukatı Erkut Kısa ise dava dosyasında 7 yolcunun yanı sıra THY’nin Polonya vatandaşı olan alan sorumlusu ile THY yetkilisinin de tanık olarak gösterildiğini söyedi.

Tekirdağ hangarda

THY’nın Amsterdam’da geçen ay düşen Tekirdağ uçağının enkazı, Schiphol Havaalanı’ndaki bir hangara taşındı. 8 büyük kamyon Tekirdağ’ı havaalanının doğu bölgesindeki bir hangara getirildi.

Vatan
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 10:31:57
Güncelleme :16 Mart 2009 Pazartesi 10:37:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet IP: 88.253.76.xxx Tarih : 16.03.2009 14:06:31

domuz eti oldumu müslümansınız ama kul hakkı oldumu valla  daha da var mı diyorsunuz  kul hakkınada aynı ölçüde özen göstersenize bu  sabah doktora gittim biraz üşütmüşüm 20 sırayı aldım biraz bekledim sıra 18 ze geldi  simsiyah çarşaflı ellerinde cüneyt arkının filimlerde göremeye alışık olduğumuz deri eldivenler  yana yakıla 19 numarayı arıyor biri benim dedi ya kardeşim dedi biz önce girelim adam farketmez gibilerinden başını salladı ve içeri girdi o da arkasında kapıya abandı tabi müsade aldığı şahısın umrunda değil ki adam içeri girmiş  bende hemen atıldım hanfendi sıra bende sıramı size verirsem numaram yanar  hakkım zai olur dedim sıradakiler bakalım   bana sıra verecek mi çünkü doktor basıyor geçiyor  bozuldu  biraz gezelim dedi bende gezin dedim o gitti 1 dakika sonra iki türbanlı çıktı aradan geldi 38 numarası elinde bana siz muayene mi olacaksınız dedi e tabi dedim sıramı kaybetmemek için kapıya biraz daha sokuldum ben girdim arkamdan o da girdi doktora biz kan tahlili için geldik dedi ne yapalım allahtan doktorlar bu konuda artık bilinçli hanfendi numaranızı bekleyin dedi kısacası ha domuz eti yiyorsunuz ha vatandaşın hakkını madem müslüman gibi yaşamak istiyorsunuz o müslümanlığınız kıyafette kalmasın