20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

THY'de biletli yolcular binemedi

THY'nin pazar günü saat 22:20'de kalkan Trabzon-Ankara uçağına biletli yolcular "Fazla bilet satılmış, uçakta yer yok" denilerek alınmadı. Biletlerin sonradan gelen hatırlı yolculara satıldığı ileri sürüldü.

THY'nin pazar günü saat 22:20'de kalkacak THY'nin yan kuruluşu Anadolujet'in Trabzon-Ankara seferinin 'check-in' işlemleri için havaalanında bekleyen yolculardan bir kısmı uçağa alınmadı. Aralarında iki Yeni Şafak muhabirinin de bulunduğu yolculara, görevli Ahu B. "Fazla bilet satılmış, erken gelenler binmiş. Erken gelen uçar, uçak dolduğu zaman yolcu alamıyoruz" açıklaması yaptı. 

YOLCULARI ÇİLEDEN ÇIKARAN AÇIKLAMA

Yetkili Ahu B'nin daha sonra başka bir yetkiliyle görüştükten sonra "Son yarım saatte gelmişsiniz. Sisteme girişiniz son yarım saat görünüyor" açıklaması yapması yolcuları çileden çıkardı. Sadettin Özbay isimli vatandaş havaalanı kamera kayıtlarını delil göstererek saatlerce havaalanında beklediğini söyledi. THY şefinin Özbay'a yaptığı "Siz daha önce Trabzon'a bir biletiniz olduğu halde gelmemişsiniz. Ondan dolayı rezervasyonunuz geçersiz" açıklaması ise yolcuyu şaşkına çevirdi.

Ellerinde biletleri olduğu ve zamanında havaalanına geldikleri halde mağdur olan yolcular geceyi Trabzon'daki otellerde geçirmek zorunda kaldı.

THY GÖREVLİSİ İTİRAF ETTİ

THY mağdur vatandaşlara geç kalmış yolcu uygulaması yaparak, yüzde 30 zamlı ücretten yeni biletler sattı. İsmini vermek istemeyen bir görevli ise yolculara, görevlilerin bileti kesilmiş, ücreti alınmış yolcuların yerine başkalarına bilet kestiğini ve son anda bilet verilen bu kişilerin uçağa alındığını söyledi.

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2008 Salı 11:22:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?