27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

THY'de kurbanlık deve krizi

RJ tipi uçağın iade edilmek üzere bakımının tamamlanması nedeniyle deve kurban edildi. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vedat Müftüoğlu, deve kesilmesinin suç olduğunu ve soruşturma açılacağını söyledi.

THY’nin filosundaki kiralık son RJ uçağının iade edilmek üzere bakımı tamamlandı. THY Teknik Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, “Bizde adettir. Her uçak alındığında ya da geri gönderildiğinde kurban kesilir. 11 uçak için ayrı ayrı kurban kesmek yerine THY Teknik’te deve kestirdik” dedi.

Şükrü Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ellerindeki kiralık 11 adet RJ uçağının iade sürecinde firmayla büyük sorunlar yaşadıklarını kaydetti.

Son RJ uçağının bakımının da geçen hafta tamamlandığını belirten Can, şunları söyledi:

“İmalatçı firma uçakları geri almamak için bizlere çok zorluk çıkardı. Uçakların her tarafını söktürüp bakımlarını yaptırdı. Uçaklar uzun süren bakımları nedeniyle hangarımızı uzun süre işgal etti. Çalışanların moral ve motivasyonu bozuldu. Bizde adettir. Her uçak alındığında ya da geri gönderildiğinde kurban kesilir. Ben de 11 uçak için ayrı ayrı kurban kesmek yerine (bu uçakları bitirin size deve keseceğim) diye çalışanlara söz verdim. Arkadaşlar, büyük bir çalışmayla bu uçakların bakımını zamanından önce bitirerek iadesini gerçekleştirdiler. Sonuncusunu da geçen hafta tamamladık. Bana verdiğim söz hatırlatılınca bugün Habipler Köyü’nden kamyonla deve getirerek THY Teknik’te kestik. Etini de buradaki fakir çalışanlara dağıttık.”

Can, devenin aprona sokulması için Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü’nden izin alındığını söyledi.

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Vedat Müftüoğlu ise devenin aprona sokulmasından bilgisi bulunmadığını belirterek, “İzin talep edilmedi. Yapılan suç. Soruşturma açacağım. Neden böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuş öğrenip, ona göre gereğini yapacağız” diye konuştu.
AA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 21:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?